Pareigūnai sulaikė iš Skuodo komisariato pabėgusį nusikaltėlį

Policija sulaikė iš Skuodo policijos komisariato sulaikymo patalpų pabėgusį 31-erių metų vyrą.

Ieškotas bėglys sulaikytas Mažeikiuose.<br>Policijos departamento nuot.
Ieškotas bėglys sulaikytas Mažeikiuose.<br>Policijos departamento nuot.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 3, 2015, 8:49 AM, atnaujinta Oct 22, 2017, 6:51 AM

Ankstų sekmadienio rytą, apie 5 val., buvo sulaikytas iš Skuodo rajono policijos komisariato areštinės pabėgęs ne kartą teistas nusikaltėlis Andrius Švarlys. Jis pristatytas į Skuodo raj. ilgalaikio sulaikymo patalpą.

31-erių metų vyras sulaikytas Mažeikių rajone, per pasalą miške. 

Bėgo miškais

A.Švarlys nesugebėjo pasislėpti nuo pareigūnų, nors visą laiką ėjo miškais ir laukais, didžiąją dalį – naktimis, miegojo miškuose.

Priėjęs Mažeikius, užėjęs pas draugą, ieškomasis nusiskuto plaukus ir barzdą, persirengė konspiracijos tikslais ir vėl tęsė kelionę miškais.

Nusikaltėlio paieškai buvo mestos didelės pajėgos. Policininkai dirbo dvi paras, sekdami karštais pėdsakais. Visuose aplinkiniuose kaimeliuose ir miesteliuose buvo kabinamos pabėgusiojo fotonuotraukos, buvo bendraujama su gyventojais.

Iš gyventojų gauta informacija, kad bėglys pastebėtas einantis pro negyvenamas sodybas ir miškais. Jis buvo užėjęs pas vienkiemių gyventojus atsigerti vandens. Pareigūnai reagavo į kiekvieną pranešimą, tikrino visas įmanomas versijas.

Bėglio sulaikymui labai pravertė gyventojų pagalba. Buvo sužinota kryptis, kur link galimai juda A.Švarlys. Jis pastebėtas einantis geležinkelio bėgiais.

Panaudotas ginklas

Buvo panaudoti du tarnybiniai šunys ir šaunamasis ginklas. Kadangi ieškomasis bandė bėgti ir slėptis, policijos pareigūnams teko triskart iššauti į orą.

Klaipėdos apskrities policija nuoširdžiai dėkoja visiems prie nusikaltėlio sulaikymo prisidėjusiems gyventojams, žiniasklaidos priemonėms, viešinusioms informaciją apie paiešką, kolegoms iš Telšių apskrities VPK Mažeikių raj. policijos komisariato.  

Dėl vagystės dviem mėnesiams suimtas Akmenės miesto gyventojas Andrius Švarlys iš Skuodo rajono policijos komisariato laikino sulaikymo kambario pabėgo ketvirtadienį.

Kaip pranešė Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, 1984 metais gimęs vyras pabėgo išardęs durų spyną.

A.Švarlys yra 13 kartų teistas už vagystes bei smurtą artimoje aplinkoje.

Dėl kalinio pabėgimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovybės nurodymu pradėtas tarnybinis patikrinimas, kurio metu bus išsiaiškinta, ar policijos pareigūnai tinkamai vykdė savo pareigas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?