Plėšikas senutę užbarikadavo tualete ir jos bute ieškojo pinigų

86 metų klaipėdietei teko ištverti visą pusvalandį baimės ir smurto – į jos butą įsibrovęs policijos pareigūnu apsimetęs vyras ją kankino, uždarė tualete, vertė namus ir ieškojo pinigų. Plėšiko laimikis – pinigai ir papuošalai, kurių vertė per 500 eurų.

Klaipėdos policija atlieka ikiteisminį tyrimą.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Klaipėdos policija atlieka ikiteisminį tyrimą.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Aug 5, 2015, 5:51 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 9:40 PM

Vakar apie vidurdienį nuaidėjo vienos pensininkės buto durų skambutis. Regėjimo negalią turinti moteris nuėjo paklausti, kas čia toks. Ir išgirdo vyro atsakymą – tai policijos pareigūnas iš nusikaltimų tyrimo skyriaus.

Buto šeimininkė nesileido į kalbas, bet vyras už durų ėmė aiškinti, kad atliekamas ikiteisminis tyrimas ir jam būtina pakliūti į vidų.

Mat nustatyta, kad ligoninėje dirbanti pensininkės sesuo paėmė iš vieno ligonio 75 eurų kyšį. Nusikaltimas nekelia abejonių – pinigai buvo pažymėti. Dabar jis tuos pinigus turi surasti.

Buto šeimininkė sukluso – kartu gyvenanti jos sesuo iš tikrųjų dirba vienoje Klaipėdos ligoninėje. Ji šiek tiek pravėrė duris ir pasakė, kad pabandys susisiekti su seserimi.

Tačiau pareigūnas, patvirtinimui paminėjęs ligoninės vadovo pavardę, jai pasakė, kad skambinti nėra kam – sesuo apklausiama nuovadoje ir bus uždaryta į areštinę.

Pensininkė vis vien nebuvo nusiteikusi įsileisti svetimo žmogaus, tačiau aukštas tvirtas vyras mosuodamas kažkokiais popieriais ją tiesiog nustūmė ir įsiveržė vidun.

Netrukus buto šeimininkė buvo uždaryta tualete – įsibrovėlis duris užstūmė suolu ir kėdėmis. Ji norėjo šauktis pagalbos, bet žinojo, kad vidurdienį kaimynų nėra namuose – visi dirba.

Plėšikas tuo tarpu ėmė naršyti butą: iškilnojo sofas ir lovas, išmaigė patalynę, išvertė spintas ir sekciją, bet nieko nerado.

Tuomet ištempė išsigandusią senutę iš tualeto ir ėmė kamantinėti, kur ji slepia pinigus. Ši sakė, kad namuose pinigų nelaiko.

Netverdamas pykčiu atėjūnas tampė moterį po kambarius, grasino pasmaugti. Vienu momentu jai pavyko išsprūsti ir užsirakinti kambaryje. Pensininkė jau traukė telefoną ir skubėjo skambinti Bendrajam pagalbos centrui.

Tačiau nespėjo – plėšiko kantrybė trūko: jis išmušė duris. Tuomet vėl tampė senutę po kambarius reikalaudamas parodyti, kur paslėpti pinigai.

Suradęs buto šeiminininkės rankinę pasiėmė ten buvusius 300 eurų, aptiko jos ir kartu gyvenančios sesers dėžutes su papuošalais, susišlavė ten buvusius auksinius ir sidabrinius papuošalus. Išsinešė ir senus vertingus gintaro karolius.

„Jums geruoju nesibaigs, teks už viską sumokėti“, – išeinančiam plėšikui dar pasakė buto šeimininkė.

O šis atrėžė: „Ką darysi, kad toks gyvenimas Lietuvoje, reikia kažkaip verstis“.

Visą gyvenimą pedagoge dirbusi klaipėdietė įsidėmėjo, kad vyras kalbėjo taisyklinga lietuvių kalba, nevartojo keiksmažodžių.

Nors buvo nepatenkintas menku grobiu ir piktas, išeidamas vis dėlto sustatė išvartytas kėdes į vietas ir atsisveikino.

Pensininkė po truputį atitoksta po patirtų išgyvenimų, tačiau smurto žymės ant jos rankų ryškios – viena ranka nusėta mėlynėmis, kita nubrozdinta.

Ir ji, ir ligoninėje dirbanti jos sesuo neabejoja, kad į butą įsiveržė jas pažįstantis ar bent žinantis žmogus.

Apsimetė socialine darbuotoja

Tą pačią dieną Klaipėdoje nukentėjo dar viena garbaus amžiaus moteris. 84 metų klaipėdietė atrakino buto duris socialine darbuotoja prisistačiusiai neaukštai stambaus kūno sudėjimo tamsiaplaukei Maryte prisistačiusiai moteriai. Kai ši kažko paklausinėjusi apie buto šeimininkės savijautą išėjo, buto šeimininkė pasigedo piniginės, kurioje buvo 2900 eurų ir banko kortelė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.