Pirmąją operacijos dieną romų tabore sulaikyti 62 narkomanai

Pirmąją operacijos dieną

Operacijoje dalyvauja policijos, Viešojo saugumo tarnybos ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos pajėgos.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Operacijoje dalyvauja policijos, Viešojo saugumo tarnybos ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos pajėgos.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 7, 2015, 2:06 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 1:58 PM

Ketvirtadienį taip pat sulaikyti septyni policijos ieškomi žmonės, 10 vairuotojų nubausti už Kelių eismo taisyklių pažeidimus, dvi vietos gyventojos nubaustos už alkoholio vartojimą viešoje vietoje, pranešė Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Aplink taborą dirbanti policija siekia, kad kuo mažiau žmonių patektų į vieša kvaišalų prekyviete garsėjantį taborą, taip kad ten nepatektų anksčiau pavogti daiktai.

Ketvirtadienį gausios teisėsaugos pajėgos pradėjo ilgalaikę specialią operaciją sostinės romų tabore, jo apylinkėse bei kitose vietose. Operacija siejama su pastaruoju metu narkotinių medžiagų perdozavusių asmenų mirčių protrūkiu – neįprastai didelė kvaišalų dozės koncentracija nusinešė mažiausiai devynių žmonių gyvybes.

Operacijoje dalyvauja policijos, Viešojo saugumo tarnybos ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos pajėgos. Pareigūnai tikrina atvykstančius į taborą, išvykstančius iš jo, esančius teritorijoje ir gyvenamosiose patalpose.

Teisėsaugininkams keliamas reikalavimas užtikrinti, kad asmenys, linkę vartoti narkotines medžiagas, negalėtų patekti į taborą. Atskiras dėmesys skiriamas ir atvykstantiems – išvykstantiems automobiliams, taip pat taksi, jų vairuotojams bei keleiviams.

Kaip anksčiau pranešė Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, ne kartą atliktos narkotinių medžiagų ekspertizės parodė, kad anksčiau tabore pardavinėto heroino sudėtyje kvaišalų buvo randama nedaug – vos 8 ar 10 procentų. Taip buvo dėl didelio narkotinių medžiagų platintojų tarpininkų skaičiaus. Norėdami gauti didesnį pelną, jie skiesdavo narkotines medžiagas įvairiais priedais.

Dabar atlikus romų tabore paimtų narkotinių medžiagų ekspertizę, pirminiais duomenimis, buvo nustatyta, kad pardavinėjamo heroino sudėtyje kvaišalų koncentracija – nuo 30 iki 50 procentų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.