Teismo tūpsnis patruliui – aukai inkstas esą plyšo ne nuo spyrio

Jurbarko policijos patrulis 27 metų Mindaugas Jokūbaitis ketvirtadienį sulaukė Šakių teisėjos Loretos Masevičiūtės malonės – jis buvo išteisintas byloje dėl kūno sužalojimo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

A.Miščiokaitis beveik trejus metus mėgino rasti teisybę, bet liko nieko nepešęs – jo sumušimu kaltintas Jurbarko policininkas buvo išteisintas.<br>M.Patašiaus nuotr.
A.Miščiokaitis beveik trejus metus mėgino rasti teisybę, bet liko nieko nepešęs – jo sumušimu kaltintas Jurbarko policininkas buvo išteisintas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

2015-08-07 15:35, atnaujinta 2017-10-21 15:43

47 metų židinių meistrą Artūrą Miščiokaitį iš Jurbarko policijos komisariato teko leisgyvį vežti į ligoninę. Dėl smulkaus pažeidimo į komisariatą pristatytas vyriškis tvirtino, jog pareigūnai jį žiauriai sumušė – nuo spyrio jam plyšo inkstas.

Kauno klinikų palatoje jis pajėgė vaikščioti tik po pusantros savaitės. Dėl sumušimo A.Miščiokaičio inksto veikla ilgą laiką buvo sutrikusi, židinių meistras iki šiol negali nešti sunkesnių daiktų, skundžiasi fiziniu nuovargiu.

Tačiau teisėja patikėjo ne nukentėjusiuoju, o dėl sumušimo baudžiamojon atsakomybėn patrauktu M.Jokūbaičiu – esą A.Miščiokaitis susižalojo, kai bėgdamas nuo policijos pareigūnų iš komisariato pastato netyčia trenkėsi į durų rankeną.

Pasak nukentėjusiojo, vienas pareigūnas sulenkė kelį ir dusyk spyrė jam, o kitas, būdamas už nugaros, trenkė kumščiu į akį.

„Aišku, nuosprendį skųsiu Kauno apygardos teismui. Absurdas“, – sužinojęs apie teismo verdiktą, nuostabos neslėpė kaltinimą palaikęs prokuroras Ričardas Gailevičius.

Anot R.Gailevičiaus, medicinos ekspertai atmetė galimybę, jog sužalojimus sukėlė atsitrenkimas į durų rankeną: „Buvo nustatyta, kad sužalojimai galėjo atsirasti nuo spyrių“.

Iš pradžių įtarimai buvo pareikšti trims Jurbarko policijos pareigūnams – M.Jokūbaičiui, 43 metų vyresniajam patruliui Algiui Jučui ir 23 metų patruliui Liudui Dulaičiui. Tačiau pritrūkus įrodymų, A.Jučas ir L.Dulaitis pripažinti liudytojais.

Teisiamųjų suolo neišvengė tik M.Jokūbaitis, kurį auka atpažino.

A.Miščiokaitis tvirtino kitų skriaudikų neįsidėmėjęs, nes jie stovėjo už nugaros.

Ant nukentėjusiojo drabužių buvo rasta nemažai M.Jokūbaičio rūbų mikropluošto dalelių.

Pasak A.Miščiokaičio, pareigūnai iš jo tyčiojosi, vertė kentėti skausmą, neklausė maldavimų iškviesti greitąją pagalbą, atnešti vandens – policininkai liepė pačiam šliaužti į tualetą, jei blogai jaučiasi ar nori atsigerti.

Prie Jurbarko komisariato įėjimo yra įrengta vaizdo kamera, bet atkurti to, kas dėjosi į jį atvežus A.Miščiokaitį, nepavyko. Aparatūra tuo metu lyg tyčia buvo sugedusi arba sugadinta jau po incidento.

Iškėlus bylą dėl A.Miščiokaičio sumušimo, L.Dulaitis ir A.Jučas išėjo iš Jurbarko policijos, o M.Jokūbaitis iki šiol joje dirba. Jei teismas būtų pripažinęs šį pareigūną kaltu, jis turėtų atsisveikinti su policininko munduru.

Bylą nagrinėjo Šakių rajono apylinkės teismas – Jurbarko teisėjai nusišalino, kad nebūtų apkaltinti šališkumu.

A.Miščiokaitis į Jurbarko policiją buvo atvežtas dėl to, kad neblaivus namuose kėlė triukšmą. Artimųjų jis nemušė.

Incidentas įvyko 2012 metų rugsėjo 7 dieną – sužalotas jurbariškis beveik trejus metus mėgino surasti teisybę, bet nieko nepešė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.