Kedžiai bus teisiami už sekso pamokas anūkei

Nuo teisėsaugos pasislėpusios Neringos Venckienės tėvai Laimutė ir Vytautas Kedžiai, jiems neįtikusius asmenis kaltinę pedofilija, patys dėl jos bus teisiami. Prieš teismą stos ir kaimynė Olga Girdauskienė.

L. ir V.Kedžiai kaltinami savo namuose tvirkinę L.Stankūnaitės dukrą.
L. ir V.Kedžiai kaltinami savo namuose tvirkinę L.Stankūnaitės dukrą.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė („Lietuvos rytas“)

Aug 9, 2015, 12:38 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 10:20 AM

Kauno teisėsaugininkai jau baigė ir netrukus teismui perduos baudžiamąją bylą, kurioje Garliavoje (Kauno r.) gyvenantys Kedžiai ir jų kaimynė O.Girdauskienė yra kaltinami Laimutės Stankūnaitės dukters tvirkinimu.

Tvirkinamieji veiksmai mažametės atžvilgiu buvo pradėti dar 2008 metų žiemą, kai Drąsius Kedys atėmė savo dukrą iš motinos ir uždaręs ją namuose mokė pasakoti, ką su mergaite tariamai darė pedofilai, kuriais jie įvardijo Kauno apygardos teismo teisėją Joną Furmanavičių ir L.Stankūnaitei norėjusį padėti Andrių Ūsą.

2009 metų vasarą buvo įvardintas ir trečias pedofilas – mistinis Aidas, kuris esą kartu su J.Furmanavičiumi ir A.Ūsu mergaitę vežiodavosi į viešbutį „Baltos burės“ ir jo kambaryje visi trys prievartaudavo.

Pasakojo apie vyrų organus

Nors D.Kedys dar 2009 metų vasarą išplatino vaizdo įrašą su savo dukters pasakojimu, kaip esą ji kentėjo nuo trijų pedofilų, kas vyko už Kedžių ir Venckų namų durų, teisėsaugininkai susidomėjo tiktai 2012-ųjų viduryje, mergaitę išvadavus iš laikinosios globėjos namų.

Apklausus mergaitę paaiškėjo, kad kalbėti apie tariamus prievartavimus ir pasakoti, kaip atrodo vyrų lyties organai, ją mokė ne tik tėvas, jo sesuo N.Venckienė, bet ir abu Kedžiai bei O.Girdauskienė.

Vaiko žodžius patvirtino ir Kedžių namuose slapta įranga daryti garso įrašai. Iš jų paaiškėjo, kad L.Stankūnaitės duktė nesyk priešinosi liepimams kalbėti apie pedofilus, seneliams ir tetai rėkdavo, kad jai niekas nieko nedarė, kad nei tvirkino, nei prievartavo, tačiau giminaičiai buvo negailestingi.

Piešimui dirigavo senelis

Nepaklusniai mergaitei jie grasino fizinėmis bausmėmis, gąsdindavo, kad jei ji nesakys to, ko reikia jiems, atiduos pedofilų klanai, kuris ją nužudys.

Tas pats vaikui kartota ir kai ji paprieštaraudavo, kad jos mama nėra pedofilė, kaip ją vadina viešai labai mergaitę mylinčius vaidinę seneliai ir jų teta.

Paaiškėjo, kad baisieji mergaitės piešiniai, kuriuose nupiešti vyrai su iki žemės nutįsusiais lyties organais, taip pat buvo sukurti seneliams įsikišus – kaip reikia juos piešti, savo namų virtuvėje mažametę mokė V.Kedys.

Jam priklauso ir garsioji frazė: „Pats ir gyvenk su Laima, jei nori, kad tau kištų į užpakalį sysalą.“ Įsiminti šį sakinį mergaitę mokė jos senelis.

Prie vaiko dresavimo prisidėjo ir kaimynė O.Girdauskienė.

Teismo suolas – ne naujiena

Kedžiai ir O.Girdauskienė prieš teismą stos nebe pirmą kartą.

Kauno apylinkės teisme nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje O.Girdauskienė teisiama dėl daryto poveikio tuomet nukentėjusia pedofilijos byloje pripažintai L.Stankūnaitės dukteriai.

L.Kedienė anksčiau yra teista du kartus. Už nepagarbą teismui jai buvo skirta 2600 litų bauda, o už trukdymą antstolei atlikti savo pareigas ji nubausta 3250 litų bauda.

Ją į teismą dėl šmeižto ir įžeidimo buvo padavęs ir pagrindinis Kauno žudynių bylos liudytojas Mindaugas Žalimas.

Byla jau buvo pradėta nagrinėti teisme, tačiau L.Kedienė atsiprašė M.Žalimo, sumokėjo jo nurodytą sumą ir taip išvengė trečiojo teistumo.

Du kartus teistas ir V.Kedys.

Už melagingus liudijimus teisme jis turėjo sumokėti 650 litų, o dėl savo elgesio 2012 metų kovo 23 dieną, kai antstolė Sonata Vaicekauskienė pirmą kartą bandė įvykdyti teismo sprendimą grąžinti dukterį L.Stankūnaitei, – 2600 litų baudą.

Sąrašas labai ilgas

Už trukdymą antstolei atlikti savo pareigas 1300 litų bauda taip pat yra nubausta L.Kedienės sesuo Audronė Skučienė, kuri kartu su dar 10 Garliavos organizuotos nusikalstamos grupuotės narių bus teisiami Šiaulių apygardos teisme.

Jų padarytų nusikaltimų sąrašas ilgas – surašytas 155 kaltinamojo akto lapuose.

Įtarimai šioje byloje taip pat pateikti N.Venckienei ir jos pusbroliui Tadui Skučui, tačiau viena slapstosi JAV, o kitas su šeima pabėgo į Vokietiją, todėl ikiteisminiai tyrimai jų atžvilgiu yra išskirti ir tęsiami toliau, o policija yra paskelbusi abiejų bėglių paiešką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.