Kaune – krauju pasruvęs kaimynų kivirčas

Sekmadienio vakarą iš maudynių ežeruose prie daugiabučio Šilainių mikrorajone, Rasytės gatvėje Kaune atvažiavusios 39 metų Skaistė L. su 11 metų dukrele ir prie vairo sėdėjusi 20 metų Giedrė P. buvo užpultos, kaip jos teigė, girto įniršusio vyriškio.

Kaunietė Giedrė buvo užpulta ir sumušta automobilyje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kaunietė Giedrė buvo užpulta ir sumušta automobilyje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Giedrė buvo užpulta ir sumušta Šilainiuose.<br>M.Patašiaus nuotr.
Giedrė buvo užpulta ir sumušta Šilainiuose.<br>M.Patašiaus nuotr.
Virginijus L. įsivėlė į konfliktą.<br>„Facebook“ nuotr.
Virginijus L. įsivėlė į konfliktą.<br>„Facebook“ nuotr.
Kruvinas kivirčas įvyko Šilainiuose, Rasytės gatvėje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kruvinas kivirčas įvyko Šilainiuose, Rasytės gatvėje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Artūras Jančys

Aug 10, 2015, 10:41 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 3:17 AM

Pareiškime Kauno policijai moterys rašė, jog jas užpuolė iš matymo pažįstamas daugiabučio gyventojas, 50 metų Virginijus L. Jis puolęs ir sumušęs Giedrę L. tampęs už plaukų mažametę mergaitę ir šaukęs, kad jis yra buvęs policijos pareigūnas ir galintis daryti, ką nori. Nuo tolesnio smurto užpultąsias išgelbėjo tik atbėgę kiti kaimynai.

„Tik mano dukros klyksmas, kai uošvių kaimynas Virginijus L. ją ėmė tąsyti už plaukų, išgelbėjo mus nuo susidorojimo. Tada atbėgo žmonės ir jį sulaikė bei perdavė policijai“, – apie slogius praėjusios nakties įvykius pasakojo Skaistė L.

Ji teigė, kad jai atvažiavus prie namo Rasytės gatvėje, kur gyvena jos uošviai, Virginijus L. iš laiptinės išbėgo girtas ir agresyviai nusiteikęs, pirmiausiai puolė mušti prie vairo sėdėjusią jos draugę Giedrę P.

Talžė veidą, tąsė už plaukų

„Aš to vyro nesu mačiusi, o jis puolė daužyti man veidą, tampė už plaukų. Buvau prisisegusi diržą, ilgai negalėjau ištrūkti“, – kalbėjo mergina, kurios veidas dar ir pirmadienį buvo smarkiai sumuštas.

Moterys tvirtino, jog egzekucijos metu kaimynas šaukė, jog jis buvęs policijos pareigūnas ir jam niekas nieko nepadarys.

„Baisiausia, kai jis puolė mano išsigandusią dukrą, pradėjo tampyti ją už plaukų. Mergaitė ėmė klykti nesavu balsu, tada išbėgo kaimynai ir jį vargais negalais sutramdė. Užpuolikas grasino, jog tai tik pradžia, jog su mumis dar susidoros“, – išsigandusi kalbėjo Skaistė L.

„Kiemas atrodė tarsi po mūšio, matėsi kraujo dėmės. Atrodo, anksčiau nesipykome su kaimynais, neįsivaizduoju, kas jam užėjo“, – stebėjosi kaimyninio buto savininkas Vytautas Valinskas, Skaistės L. uošvis.

Nežino, kodėl užpuolė

Skaistė L tvirtino, jog su uošvių kaimynais anksčiau niekada nesikivirčijo, todėl paaiškinti šio išpuolio priežasčių ji negalinti.

„Mes esame verslininkai, buvo baudžiamųjų bylų, kartais taip nutinka. Bet nesuvokiu, kad tai būtų priežastis užpulti moteris ir vaiką“, – susirūpinusi kalbėjo kaunietė.

Portalas lrytas.lt išsiaiškino, jog Skaistė L ir jos vyras Laimis Valinskas buvo teisti už sukčiavimą. Iš Utenos kilusi pora prisistatydavo esantys dizaineriai, padedantys baldais apstatyti butą. Paėmę pinigus avansu, dingdavo nesuteikę paslaugos.

Tačiau užpuoliko, Virginijaus L tarp buvusių nuviltų klientų nėra. Konflikto priežasčių, matyt, ieškoti reikia kitur. Kiek galima spręsti iš pirminių duomenų, kalčiausias šiuo atveju buvo alkoholis.

„Nemačiau paties įvykio, bet ne vien Virginijus buvo išgėręs. Jis taip pat sužalotas, kažkokiu strypu, nuvežtas į ligoninę. Kai atsigaus, irgi rašys pareiškimą policijai, ji viską ir turės išaiškinti“, – sakė Virginijaus L. draugė, su kuria jis kartu gyvena Rasytės gatvėje.

Moteris irgi tikino, jog su kaimynais gerai sutardavusi, bet kai ten pradėjo lankytis iš įkalinimo įstaigos grįžusi jų giminaitė, prasidėjo nesklandumai.

Liko daug klaustukų

„Ji terorizuodavo mus, garsiai leisdavo muziką. Matyt, Virginijui neišlaikė nervai“, – tvirtino šilainiškė.

Skaistė L. tokius teiginius pavadino šmeižtu, ir užtikrino, kad jos žodžius gali patvirtinti kiti namo Rasytės gatvėje gyventojai, pašiurpinti agresyvaus Virginijaus L. elgesio.

„Užpuoliko sugyventinė dirba laborante karo ligoninėje, tai ir paguldė jį į palatą, išsuko nuo areštinės“, – tikino Skaistė L.

Šioje iš pažiūros buitinėje kaimynų nesantaikos istorijoje – nemažai klaustukų. Kauno policija atlieka ikiteisminį tyrimą, todėl įvykio kol kas nekomentuoja. Ar iš tiesų Virginijus L. yra buvęs policininkas ir taip bando išvengi atsakomybės už išpuolį, aiškaus atsakymo dar nėra. Jei ir tarnavo VRM sistemoje, ta turėjo būti gana seniai. Šiuo metu Virginijus L. dirba tolimųjų reisų vilkiko vairuotoju.

Su juo pačiu, gulinčiu ligoninėje, kol kas susisiekti nepavyko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.