Panevėžio advokato padėjėjui teismas skyrė piniginę baudą

Ketvirtadienį Panevėžio miesto apylinkės teismas baigė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje D.Balčiūnas kaltinamas apgaulingai vedus buhalterinę apskaitą ir prekyba poveikiu. Panevėžio miesto apylinkės teismas, išklausęs liudytojų, kaltinamojo parodymus, susipažinęs su visa ikiteisminio tyrimo metu surinkta medžiaga priėmė ir paskelbė nuosprendį.

Panevėžio miesto advokato padėjėjui už prekybą poveikiu teismas skyrė piniginę baudą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Panevėžio miesto advokato padėjėjui už prekybą poveikiu teismas skyrė piniginę baudą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-08-13 15:28, atnaujinta 2017-10-20 17:39

Kaip rašoma Panevėžio miesto apylinkės teismo pranešime, Panevėžio miesto advokato padėjėjui D.Balčiūnui teismas skyrė galutinę subendrintą bausmę – 2108,96 eurų dydžio baudą. Bylos nagrinėjimo metu teismas nustatė, kad būdamas advokato padėjėju, praėjusių metų vasario-kovo mėn., D.Balčiūnas savo darbo vietoje iš nukentėjusiosios S.L. pareikalavo kyšio Panevėžio miesto apylinkės teisėjai, nagrinėjančiai pastarosios administracinio teisės pažeidimo bylą.

S.L. administracinio teisės pažeidimų byloje buvo baudžiama už kelių eismo taisyklių pažeidimą, nulėmusį turto sugadinimą, bei pasišalino iš eismo įvykio vietos.

Nukentėjusioji nesutiko su jai pateiktais kaltinimais, todėl ji nutarė kreiptis į parekomenduotą advokatą D.Balčiūną. Advokatas susipažinęs su administracinės teisės pažeidimo byla, S.L. pasakė, kad jai gresia didelė bauda su teisės vairuoti transporto priemonės atėmimu.

Žinodamas, kad jo ginamajai vairuotojo pažymėjimas yra reikalingas, pasakė, kad pasikalbės su teisėja dėl jai palankesnio sprendimo priėmimo, o ji teisėjai „turės nelikti skolinga“. 2014 m. vasario 17 d. teisėja priėmė sprendimą – S.L. skirti 3 tūkst. litų baudą be teisės vairuoti transporto priemones atėmimo.

Sprendimo dieną, advokato patarimu S.L. teisme nesirodė, o vėliau iš jo sužinojo apie priimtą sprendimą. 2014 m. vasario 18 d. apsilankiusi advokato kabinete, už tariamai teisėjos priimtą palankų sprendimą, D.Balčiūnas pakartotinai pareikalavo per jį teisėjai perduoti 2 tūkst. 500 litų. Taip pat advokato padėjėjas D.Balčiūnas, laikotarpiu nuo 2013 m. lapkričio 11 d. iki 2014 m. kovo 12 d., būdamas atsakingas už apskaitos dokumentų surašymą laiku, duomenų tikrumą ir teisėtumą, tyčia apgaulingai tvarkė apskaitos žurnalus, surašydavo tikrovės neatitinkančius duomenis.

Priimdamas sprendimą teismas atsižvelgė į kaltinamojo asmenybę, padarytos žalos dydį, veikos pavojingumo laipsnį. D.Balčiūno padarytos nusikalstamos veikos yra apysunkės, baigtos, tyčinės. Jis charakterizuojamas teigiamai, yra dirbantis, neteistas, tačiau anksčiau baustas administracine tvarka.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.