Pasieniečių sulaikytas gruzinas dantimis įsikabino sau į ranką

Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai nutraukė dviejų nelegaliai Lietuvoje buvusių gruzinų kelionę į Vakarų Europą. Po apklausos vienas iš sulaikytų užsieniečių dėl nežinomų priežasčių pamėgino įsikąsti sau į ranką.

Pasieniečių sulaikytas gruzinas dantimis įsikabino sau į ranką.<br>VSAT nuotr.
Pasieniečių sulaikytas gruzinas dantimis įsikabino sau į ranką.<br>VSAT nuotr.
Pasieniečių sulaikytas gruzinas dantimis įsikabino sau į ranką.<br>VSAT nuotr.
Pasieniečių sulaikytas gruzinas dantimis įsikabino sau į ranką.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Aug 13, 2015, 11:08 AM, atnaujinta Oct 20, 2017, 7:02 PM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, trečiadienį Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Lazdijų rajono Akmenių kaimu patikrinti sustabdė Lenkijos link vykusį automobilį „Volkswagen Passat“.

Mašiną, paženklintą skiriamaisiais taksi ženklais ir lietuviškais taksi numeriais, vairavęs 54 metų Lietuvos pilietis turėjo tvarkingus asmens bei transporto priemonės dokumentus.

Tačiau VSAT pareigūnai iškart atkreipė dėmesį į du taksi keleivius. Vyrai pasieniečiams pateikė 27 ir 35 metų Gruzijos piliečių pasus. Juose, kaip įprasta tokiais atvejais, nebuvo Šengeno vizų, suteikiančių teisę dokumento savininkui legaliai atvykti ir būti bendrijos erdvėje.

Abiem užsieniečiams VSAT pareigūnai kelionės tęsti neleido ir išlaipino iš taksi. Juos vežęs vyras po apklausos paleistas, o gruzinams dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Aiškinamasi, kaip vyrai pateko į Lietuvą.

35 metų gruzinas po pasieniečių apklausos dėl neaiškių priežasčių pamėgino įsikąsti sau į kairę ranką, tačiau vėliau aprimo. Vyrą apžiūrėję iškviesti medikai konstatavo negilias nekraujuojančias poodines žaizdas. Jokios papildomos gydytojų pagalbos gruzinui neprireikė. Abu užsieniečiai uždaryti į areštinę.

Šiemet VSAT pareigūnai iš viso sulaikė 61 Gruzijos pilietį, nelegaliai buvusį Lietuvos teritorijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.