Vyras – kalėjime, žmona – laisvėje. Abu mulkino pensininkus

Sukčiavimu kaltinama porelė apvyniodavo aplink pirštą patiklius pensininkus – kalėjime sėdintis vyras duodavo nurodymus žmonai, kaip elgtis su pasisavintais pinigais. Ketvirtadienį Kauno apylinkės teisme buvo surengtas šios bylos posėdis.

Kaune dėl telefoninio sukčiavimo teisiami du sutuoktiniai – Vitalijus ir Laura Oželiai. Jie kaltinami aferistų gaujai padėję išvilioti tūkstantines sumas iš patiklių pensininkų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kaune dėl telefoninio sukčiavimo teisiami du sutuoktiniai – Vitalijus ir Laura Oželiai. Jie kaltinami aferistų gaujai padėję išvilioti tūkstantines sumas iš patiklių pensininkų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Aug 13, 2015, 2:02 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 6:29 PM

Alytaus pataisos namų kolonijoje šiuo metu bausmę atliekantis 33 metų Vitalijus Oželis veikė kartu su laisvėje esančia savo 31 metų bedarbe žmona Laura Oželiene, gyvenančia Raseinių rajone.

Teisėsaugai nepavyko nustatyti dviejų V.Oželio bendrininkų, kalinčių Alytuje. Pastarieji iš kolonijos paskambino Kaune gyvenančiai pensininkei. Vienas iš pradžių prisistatė policijos pareigūnu, o kitas – banko darbuotoju.

Aferistai sekė kaunietei seną pasaką apie tai, kaip į jos banko sąskaitą neva laužiasi nusikaltėliai – norint apsaugoti pinigus, reikia skubiai pasakyti pareigūnams slaptažodį ir kitus prisijungimo duomenis.

Moteris telefonu viską padiktavo apgavikams – V.Oželio sėbrams. Pastarieji ėmė naršyti po jos sąskaitą, kurioje buvo 3 tūkst. litų (867 eurus).

Tada V.Oželis iš kalėjimo paskambino savo sutuoktinei ir liepė sužinoti judviejų bendro pažįstamo M.K. asmens duomenis, jo banko sąskaitos numerį.

L.Oželienei įvykdžius paliepimą, pensininkės pinigai netrukus atsidūrė M.K. sąskaitoje.

M.K. netrukus išgrynino pinigus ir perdavė juos L.Oželienei. Pastaroji atidavė grobį laisvėje esantiems vyro bendrininkams.

M.K. byloje figūruoja liudininku – esą jis nežinojo, kad jo duomenys buvo naudojami nusikalstamiems tikslams.

Teisėsaugininkai neišaiškino ne tik V.Oželio bendrininkų kalėjime, bet ir jo draugų laisvėje.

Sutuoktiniams šioje byloje gresia piniginė bauda, viešieji darbai, laisvės apribojimas, areštas arba kalėjimas iki 3 metų.

Ketvirtadienį po pietų Kauno apylinkės teismas atvertė antrą sukčiavimo bylą, kurioje kaltinami Oželiai.

Šįkart buvo apgauta kita pensininkė.

Nustatyta, kad Oželiai, veikdami su ikiteisminio tyrimo nenustatytais asmenimis, neteisėtai panaudojo nukentėjusios moters asmens duomenis, jos vardu paėmė paskolą ir išgrynino pinigus.

Veikdami kartu su ikiteisminio tyrimo metu nenustatytais asmenimis, neteisėtai panaudojus nukentėjusiosios elektroninės mokėjimo priemonės naudotojo tapatybės patvirtinimo duomenis, pakankamus finansinei operacijai inicijuoti, paėmė paskolą ir juos išgrynino. Iš viso jie iš antros aukos pagrobė 2 690 litų (779 eurus).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.