Šiauliečiui viskio mėgėjui – teisiamojo dalia

Naktį į prekybos centrą pro langą įsilaužęs ir septynis butelius viskio pagrobęs 38 metų šiaulietis neilgai džiaugėsi grobiu. Po savaitės nusikaltėlį sulaikė ir antrankius uždėjo kriminalistai.

Naktį į parduotuvę įpuolęs vagis grobė tik viskio butelius.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Naktį į parduotuvę įpuolęs vagis grobė tik viskio butelius.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

2015-08-14 11:57, atnaujinta 2017-10-20 15:39

Nusikaltimas buvo įvykdytas rugpjūčio 5-osios naktį. Prieš pat vidurnaktį stiklinį langą išdaužęs šiaulietis įpuolė į vidų, paskubom griebė kelis butelius alkoholinių gėrimų ir spruko.

Vagies būta išrankaus – jis čiupo tik viskį. Iš parduotuvės dingo septyni buteliai viskio „Jack Daniels Honey“, „Jack Daniels“ ir „Tullamore Dew“. Paskaičiuota, kad alkoholinių gėrimų vertė – beveik 171 euras. Be to, 250 eurų kainavo pakeisti išdaužtą vitrinos stiklą.

Nors parduotuvę saugančios saugos firmos apsaugininkų ekipažas atlėkė per 4 minutes, nusikaltėlis jau buvo spėjęs pasprukti. Kriminalistai surinko likusius įkalčius, bet tą naktį vagies sučiupti nepavyko.

Kriminalistai peržiūrėjo prekybos centro vaizdo kamerų įrašus ir nesunkiai nustatė įtariamąjį. Paaiškėjo, kad į parduotuvę buvo įsibrovęs daugybę kartų teistas šiaulietis vagišius.

Kur kas sunkiau sekėsi sugauti įtariamąjį, bet panaudoję kriminalinės žvalgybos metodus pareigūnai sučiupo šiaulietį ir uždarė į areštinę.

Jis neneigė padaręs nusikaltimą, tikino pagrobtus alkoholinius gėrimus už keliasdešimt eurų pardavęs nepažįstamam vyriškiui.

Šiaulių apylinkės teismui baudžiamoji byla perduota penktadienį. Ją nuspręsta nagrinėti greitojo proceso tvarka.

Nusikaltėliui gresia įkalinimas iki 6 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.