Sieros rūgštimi žmoną apipylęs budelis klimpsta vis giliau

Kauno teismo medicinos ekspertų komisijos nariai šiomis dienomis baigė tyrimą dėl 58 metų alytiškės Kazimieros Banevičienės sužalojimo sieros rūgštimi. Portalo lrytas.lt duomenimis, specialistai nustatė jai sunkų sveikatos sutrikdymo laipsnį. Kaltinamasis šioje byloje – aukos sutuoktinis 49 metų Gintautas Banevičius.

Sieros rūgštimi vyro apipilta alytiškė Kazimiera Banevičienė žaizdas gydosi jau daugiau nei dvejus metus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Sieros rūgštimi vyro apipilta alytiškė Kazimiera Banevičienė žaizdas gydosi jau daugiau nei dvejus metus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Alytiškiui G.Banevičiui už žmonos sužalojimą sieros rūgštimi gresia ilgi nelaisvės metai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Alytiškiui G.Banevičiui už žmonos sužalojimą sieros rūgštimi gresia ilgi nelaisvės metai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Vygandas Trainys

Aug 14, 2015, 2:23 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 3:15 PM

Anksčiau K.Banevičienės būklę tyrusi kita Kauno medikų komisija šokiravo nukentėjusiąją ir jos artimuosius, pareikšdama, jog moteriai sveikata buvo sutrikdyta nesunkiai. Tuo savo akimis negalėjo patikėti ir Niurnbergo (Vokietija) ligoninės, kurioje gydoma alytiškė, medikai.

Sieros rūgštis moteriai pažeidė kairę akį, sudarkė veidą, petį, kaklą, krūtinę, ranką, kojas, ji ištvėrė daugybę plastinių operacijų. Alytiškės veidas ir kitos kūno vietos buvo nusėtos kraujuojančiomis žaizdomis, skausmingas gydymas trunka jau daugiau nei dvejus metus.

G.Banevičius vylėsi, jog jis bus teisiamas tik dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo ir atsipirks palyginti švelnia bausme – lygtiniu laisvės atėmimu arba areštu.

Tačiau šie planai neišdegė – vyriškis šiuo metu Kauno apygardos teisme yra teisimas dėl pasikėsinimo nužudyti, greičiausiai jam bus pareikšti kaltinimai ir dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo.

Anot K.Banevičienės advokato Vytauto Kantaravičiaus, pirminės specialistų išvados neatspindi tikro aukos sužalojimų laipsnio. Antroji ekspertizė truko apie aštuonis mėnesius, medikams buvo pristatyti ir dokumentai iš Vokietijos gydymo įstaigų.

K.Banevičienė deginančiu skysčiu buvo aplieta 2013 metų gegužės 16 dieną, Alytuje esančiame savo bute. Tuo metu ji buvo trumpam sugrįžusi iš Vokietijos, kurioje gyveno ir dirbo.

Moteriai per stebuklą pavyko ištrūkti iš vyro gniaužtų – apliejęs žmoną rūgštimi, G.Banevičius puolė ją peiliu.

Sužeista ji užsidarė vonioje, o paskui išspruko pro duris.

Greitoji pagalba iš kaimynės namų K.Banevičienę nuvežė į ligoninę.

G.Banevičius teisme neneigė apliejęs žmoną, tačiau esą norėjęs ją tik pagąsdinti.

Moteris tvirtino priešingai – sutuoktinis po cheminės atakos sušvokštė: „Mažyte, dabar – paskutinės tavo gyvenimo minutės“.

Vyriškis pamanė, kad sutuoktinė nori jį palikti ir visam laikui išvykti į Vokietiją. Pavydaus būdo G.Banevičius įtarė, jog žmona turi meilužį.

Įtardamas žmoną neištikimybe G.Banevičius savo namuose pasiūlė jai atsigerti iš puodelio, į kurį buvo įpylęs apie 100 gramų sieros rūgšties.

Skystis buvo su priemaišomis. Pamačiusi drumzles, moteris nepatikėjo sutuoktinio žodžiais, kad tai – mineralinis vanduo.

K.Banevičienei atsisakius gerti, vyras šliūkštelėjo jai iš puodelio.

Moteris yra pateikusi teismui 86,9 tūkst. eurų ieškinį dėl neturtinės žalos atlyginimo, be to, prašo priteisti iš buvusio vyro 7,5 tūkst. eurų gydymo išlaidų.

Suvirintoju dirbančiam G.Banevičiui gresia kalėjimas nuo 8 metų iki gyvos galvos.

Žmonos budelis nuosprendžio vis dar laukia laisvėje.

K.Banevičienė šiuo metu gyvena Vokietijoje.

Po kraupaus incidento moterį išgąsdino žinios apie naujus grasinimus. G.Banevičius savo giminaičiams prie taurelės esą prasitarė, jog sutuoktinė iš jo dar gavo per mažai, ko nusipelnė.

„Gąsdinimų nužudyti buvau sulaukusi ir anksčiau. Vyras šaukdavo, jog gyva į Vokietiją neišvažiuosiu. Jis buvo užsiminęs, kad mudviejų laukia šalta kapo duobė“, – prisiminė K.Banevičienė, galutinai nutraukusi su smurtautoju bet kokius saitus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.