Apsvaigęs narkomanas automobilį vairavo nuo Vievio iki Babtų

Po pranešimo apie apsvaigusį vairuotoją, pilietiški žmonės įtartiną automobilį sekė daugiau kaip 60 km. Sulaikytas jis buvo tik po to, kai pranešėjai atsiliko. Policija informuoja, kad sulaikyto automobilio vairuotojas buvo apsvaigęs nuo heroino. Ir vairavo apsvaigęs jis jau ne pirmą kartą.

Po pranešimo apie apsvaigusį vairuotoją, pilietiški žmonės įtartiną automobilį sekė daugiau kaip 60 km.<br>M.Patašiaus nuotr.
Po pranešimo apie apsvaigusį vairuotoją, pilietiški žmonės įtartiną automobilį sekė daugiau kaip 60 km.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 17, 2015, 3:51 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 6:07 AM

Kaip pranešė Kauno apskrities VPK, įkliuvęs policijai klaipėdietis prisipažino, kad ne pirmą kartą sėdo prie vairo vartojęs narkotinių medžiagų, tačiau esą pirmą kartą jų poveikis buvęs toks stiprus.

Rugpjūčio 15 d. apie 19 val. 20 min. Kauno r., kelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda 127 km, pastebėtas pavojingai manevruojantis automobilis „Peugeot 406“. Įjungę garsinius ir šviesos signalus, per garsiakalbį nurodant sustoti, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos patruliai sustabdė minėtą automobilį.

Automobilį vairavo klaipėdietis (gimęs 1985 m.), kuris patruliams pasirodė esąs mieguistas, susiaurėjusiais vyzdžiais bei sulėtėjusios reakcijos. Tačiau patikrinus vairuotojo blaivumą alkoholio matuokliu, paaiškėjo, kad šis blaivus (0,00 prom.). Pasiteiravus, ar vairuotojas vartojo draudžiamų medžiagų, jis patikino, kad ne.

Paprašius parodyti vairuojamą automobilį, vairuotojo pusėje esančioje daiktadėžėje pareigūnai rado šešis nedidelius folijos paketėlius su baltos spalvos milteliais. Vairuotojas, pastebėjęs, kad pareigūnai rado daiktadėžėje saugotus paketėlius, prisipažino, kad juose yra narkotinė medžiaga – heroinas.

Vairuotojas buvo nuvežtas pasitikrinti dėl narkotinių medžiagų vartojimo. Paaiškėjo, kad jis vartojęs narkotinių medžiagų ir vairuoti negali.

Pareigūnams klaipėdietis prisipažino, kad ne pirmą kartą vartojęs narkotinių medžiagų važiavo iš Vilniaus į Klaipėdą, tačiau, pasak jo, matyt šį kartą poveikis buvo stipresnis, todėl jam buvo sunkiau vairuoti.

Vairuotojui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas dėl transporto priemonių vairavimo apsvaigus nuo narkotinių medžiagų. Pagal šį straipsnį vyriškiui gresia bauda nuo dviejų šimtų aštuoniasdešimt devynių iki aštuonių šimtų šešiasdešimt aštuonių eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vienerių iki trejų metų arba administracinis areštas nuo dešimties iki trisdešimties parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų.

Sekė daugiau nei 60 km

Lrytas.lt apie šią istoriją jau rašė sekmadienį. Kaip redakciją informavo apsvaigusį vairuotoją pastebėjusi moteris, apie įtartiną automobilį ji Bendruoju pagalbos telefonu pranešė dar Vievio apylinkėse.

Pilietiška liudytoja redakcijai rašė: „Mūsų skambutis buvo perjungtas atsakingiems asmenims du kartus. Taip sekdami minėtą automobilį mes privažiavome 60 km stulpelį.

Buvo pažadėta, kad pranešimas bus perduotas Kauno pareigūnų ekipažams. Toliau sekėme vingiais važiuojantį automobilį. Kartais teko atsilikti, nes vairuotojas gerokai viršijo leistiną greitį. Artėjo Kaunas, o policijos ekipažo dar nebuvo.

Vėl paskambinome.

Pranešėme kur yra sekamas automobilis. Skambučių priėmėja pasakė, kad papildys mūsų pranešimą. Ir toliau jokio policijos ekipažo. “

Pravažiavus Kauną, pranešėjos automobilis saugumo sumetimais buvo priverstas atsilikti. Moteris teigia, kad nuo narkotikų apsvaigusio vairuotojo mašiną ji sekė 60 km, tačiau pakeliui net ir po kelių skambučių pagalbos telefonu nesutiko nė vieno policijos automobilio. 

Vėliau policija pranešė, kad „Peugeot“ buvo sulaikytas prie Babtų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.