Klaipėdos kraujomaišos istorija atvedė į teismą

40-metis vyras, įplieskęs Lietuvoje dar neregėtą kraujomaišos skandalą, stos prieš teismą. Jis bus teisiamas už tai, kad lytiškai santykiavo su savo nepilnamete dukterimi ir susilaukė kūdikio.

Šilti tėvo ir dukters santykiai sukėlė įtarimų aplinkiniams – jie policijos prašė išsiaiškinti keistos poros gyvenimo viename bute aplinkybes.<br>lrytas.lt nuotr.
Šilti tėvo ir dukters santykiai sukėlė įtarimų aplinkiniams – jie policijos prašė išsiaiškinti keistos poros gyvenimo viename bute aplinkybes.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis („Lietuvos rytas“)

Aug 18, 2015, 9:45 AM, atnaujinta Oct 20, 2017, 4:46 AM

Iškrypėliui pateikti kaltinimai dėl lytinės aistros tenkinimo pažeidžiant nepilnamečio asmens apsisprendimo laisvę ir neliečiamumą.

Už tai numatoma šešerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Trokšta gyventi kartu

Šią bylą tyrusi Klaipėdos apygardos prokurorė Edita Mikalainienė patvirtino, jog ikiteisminis tyrimas dėl nusikalstamo incesto – tėvo lytinio santykiavimo su savo dukterimi – jau baigtas: „Vyro poelgiai – protu nesuvokiami. Po DNR ekspertizės jokių abejonių neliko – jis yra savo nepilnametės dukters ir jos kūdikio biologinis tėvas.

Toks elgesys – nusikalstama veikla.“

Situacija nėra paprasta – duktė neigia, kad tėvas ją skriaudė ir prievartavo. Jie esą myli vienas kitą, nenori skirtis.

Vyras savo dvigubos tėvystės nesikrato – jis pareiškė norintis ir toliau kartu su dukterimi auginti savo nuodėmingos meilės vaisių.

„Padarysiu viską, kad ji būtų laiminga ir jai nieko netrūktų“, – kalbėjo su dukterimi nuomojamame bute kurį laiką gyvenęs vyras.

Lietuvos ir kitų šalių įstatymai kraujomaišos nedraudžia – artimi giminaičiai gali savo valia intymiai bendrauti, tuoktis, auginti bendrus vaikus.

Tačiau tokią teisę įgyja tik pilnamečiai asmenys.

Meilė peržengė moralės ribas

Septyniolikametė paauglė ne iš karto buvo atskirta nuo dvigubos tėvystės supančioto vyro. Nagrinėjant civilinę bylą dėl jos gyvenamosios vietos nustatymo duktė su kūdikiu ir tėvu dar kurį laiką gyveno viename bute.

Socialinės darbuotojos, jautusios, kad tėvo ir dukters santykiai jau peržengė įprastos moralės ribas, aiškino anksčiau niekaip negalėjusios daryti įtakos jų veiksmams. Vėliau laukė, kol bus atlikta DNR ekspertizė.

„Kai nagrinėjami skundai dėl pedofilijos, negalima įtarinėti žmonių pagal gandus ir apkalbas“, – kalbėjo E.Mikalainienė.

Įtariamas vyras šiuo metu atlieka trumpalaikę bausmę už nesunkų nusikaltimą – nesumokėtus alimentus buvusiai sutuoktinei, su kuria susilaukė ne tik dukters, bet ir sūnaus.

Nuo tėvo kūdikio susilaukusi duktė atskirta – apgyvendinta viename socialinės pagalbos centre. Grįžti pas savo motiną ji nenori.

Vaikai bėgo iš motinos namų

Šios istorijos šaknys – gilios. Pajūryje gyvenanti daugiavaikė moteris viena augino sūnų ir dukrą, kuriuos tėvas paliko prieš penkiolika metų, kai su ja išsiskyrė. Vyriškis nesidomėjo vaikais, nemokėjo alimentų.

Prieš pusantrų metų suskatęs ieškoti tėvo sūnus išsiaiškino, kad jis gyvena netoliese. Vyras neatstūmė sūnaus – susirašinėjo internetu, retkarčiais susitikdavo.

Išsprūdęs iš motinos globos vaikinas kurį laiką artimai bendravo su tėvu, bet vėliau grįžo į namus.

Sesuo, iš brolio sužinojusi, kad tėvas yra gyvas ir sveikas, irgi panoro jį pamatyti.

Paauglei tuomet knietėjo tik susipažinti su tėvu, kurio neprisiminė. Kai ėmė bendrauti, panoro gyventi su juo, o ne su motina.

Paauglė pasijuto nėščia

Moteris siekė susigrąžinti dukterį, bet paauglė pareiškė, kad su ja negyvens po vienu stogu.

Kitiems aiškino, kad motina yra nervinga, jai ir broliui namuose viską draudžia, dėl buitinių reikalų dažnai įsiplieskia konfliktai, todėl jai maloniau būti su tėvu.

Tėvas priglaudė dukterį bute, kur gyveno su kita moterimi ir net susilaukė bendro vaiko. Netrukus toji moteris išėjo iš namų, palikusi sugyventinį su savo dukterimi, kuriai tuo metu buvo tik 16 metų.

Netrukus mergina pasijuto nėščia nuo tėvo.

Vyras pakeitė gyvenamąją vietą – kitur išsinuomojo dviejų kambarių butą. Vėliau bute atsirado kita kone perpus jaunesnė vaiką auginanti moteris.

Vyriškis tvirtino iš gailesčio priglaudęs be pastogės likusią vienišą motiną. Jo dukteriai moteris padėjo prižiūrėti naujagimį.

Bandė užstoti savo tėvą

Šilti tėvo ir dukters santykiai sukėlė įtarimų aplinkiniams – jie policijos prašė išsiaiškinti keistos poros gyvenimo viename bute aplinkybes.

Nepilnametei pagimdžius vaiką, kilo dar daugiau įtarimų, kad tėvas gyvena su dukterimi kaip vyras ir žmona.

Tačiau mergina gynėsi susilaukusi kūdikio nuo tėvo – tvirtino pastojusi draugaudama su pažįstamu vaikinu, kuris vėliau išvyko uždarbiauti į užsienį. Nepilnametė tvirtino, kad jis viską žino.

Merginos tėvas aiškino, jog vandenį drumsčia buvusi sutuoktinė, – žlugdo už tai, kad jis kažkada paliko šeimą, nemokėjo alimentų. O paauglė, kaip ir anksčiau, spyriojosi – norėjo gyventi tik su tėvu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.