Sukčius buvo gudrus, bet auka – dar gudresnė

Iš patiklios šiaulietės pasipelnyti ketinęs sukčius pats pateko į spąstus ir atsidūrė teisiamųjų suole.

Apstulbusiam sukčiui pasaloje laukusi pareigūnė uždėjo antrankius.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Apstulbusiam sukčiui pasaloje laukusi pareigūnė uždėjo antrankius.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Aug 19, 2015, 1:54 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 11:24 PM

Anksčiau ne kartą teistam jonaviečiui 28 metų N.K. šįkart už sukčiavimą ir neteisėtą elektroninės kortelės bei jos duomenų įgijimą gresia įkalinimas iki 6 metų.

Istorija prasidėjo šių metų gegužę, kai Alytaus pataisos namuose bausmę atliekantis nuteistasis sumanė prasimanyti pinigų. Jis susirado talkininką laisvėje – pažįstamą Jonavos gyventoją.

Anksčiau už plėšimą, vagystę, viešosios tvarkos pažeidimus, nesunkų sveikatos sutrikdymą ir neteisėtą elektroninės kortelės bei jos duomenų įgijimą teistam jonaviečiui buvo pasiūlyta paimti iš šiaulietės banko kortelę ir išgryninti sąskaitoje laikomus pinigus.

Rytą šiaulietei paskambinęs kalinys prisistatė policijos pareigūnu ir ėmė suokti apie vykdomą itin slaptą operaciją prieš nesąžiningus banko darbuotojus, kurie iš moters sąskaitos neva vogė pinigus.

Šiaulietė sukčiui pasakė banko mokėjimo kortelės slaptažodį, nes be pačios kortelės jis yra bevertis. Moteris pažadėjo kortelę įdėti į voką ir perduoti atvažiavusiam pareigūnui, o pati nuskubėjo pas kaimynystėje gyvenantį Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo biuro viršininką Arvydą Augą.

Patyrusiam kriminalistui nekilo abejonių, kokie „pareigūnai“ atlieka šį tyrimą. Todėl išsyk į pagalbą buvo pasitelkti civiliai apsirengę tikri policininkai.

Kol jonavietis atėjo pasiimti apgautos moters banko kortelės, šiaulietė spėjo pagaminti „lėlę“ – į voką pridėjo popierinių lapelių. N.K. buvo sulaikytas, kai paėmė voką – iš nuostabos išsižiojusiam sukčiaus talkininkui atrankius uždėjo policijos pareigūnė.

Šiaulių apylinkės teismo sprendimu įkliuvęs jonavietis tebelaikomas suimtas. Jo į laisvę iškleisti neketinama, nors jis ir pripažino kaltę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.