Lenkas migrantus iš Vietnamo slėpė bagažinėje

Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnams įkliuvo nelegalius migrantus iš Vietnamo mašinos bagažinėje gabenęs lenkas bei juos lydėję Rusijos piliečiai. Dviem automobiliais vykusius vyrus pasieniečiai sulaikė beišvažiuojančius į Lenkiją.

Lenkas migrantus iš Vietnamo slėpė bagažinėje.<br>VSAT nuotr.
Lenkas migrantus iš Vietnamo slėpė bagažinėje.<br>VSAT nuotr.
Lenkas migrantus iš Vietnamo slėpė bagažinėje.<br>VSAT nuotr.
Lenkas migrantus iš Vietnamo slėpė bagažinėje.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Aug 20, 2015, 10:29 AM, atnaujinta Oct 19, 2017, 8:15 PM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, trečiadienį Vilniaus rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai, į pagalbą pasitelkę kolegas iš Lazdijų rinktinės, ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė vienas paskui kitą iš Lietuvos vykusius automobilius „Škoda Superb“ lenkiškais registracijos numeriais ir „Volkswagen Phaeton“, paženklintą rusiškais valstybiniais registracijos numeriais.

„Škodą“ vairavęs 31 metų Lenkijos pilietis pateikė tvarkingus asmens ir transporto priemonės dokumentus, tačiau VSAT žvalgyba jau turėjo informacijos, kad šis užsienietis gali užsiimti nusikalstama veika.

Mašinos bagažinėje pasieniečiai aptiko du pasislėpusius vyrus. Paaiškėjo, kad abu jie – Vietnamo piliečiai, 25-erių vienmečiai. Jų vardais išduotuose pasuose, kaip įprasta tokiais atvejais, nebuvo Šengeno vizų, suteikiančių teisę dokumento savininkui teisėtai atvykti ir būti bendrijos erdvėje. Su savimi užsieniečiai taip pat turėjo asmeninių daiktų.

Automobiliu „Volkswagen Phaeton“ vykę du rusai, 33 ir 34 metų, pirminiais duomenimis, lydėjo nelegalius migrantus vežusį lenką.

Vilniaus rinktinės pasieniečiai dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tokį nusikaltimą gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Po apklausų lenkas, vietnamiečiai ir rusai uždaryti į areštinę.

Šiemet VSAT pareigūnai iš viso sulaikė 229 Vietnamo piliečius, neteisėtai buvusius Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.