Sugyventinę sumušęs vyras kalės 7 metus

Ketvirtadienį Vilniaus apygardos teismas septynerių metų laisvės atėmimo bausme nuteisė 64 m. vilnietį A.N., kuris praėjusių metų vasarą sunkiai sužalojo savo sugyventinę. Praeityje už nužudymą teistą vyriškį teismas pripažino pavojingu recidyvistu.

Sugyventinę sumušęs vyras kalės 7 metus.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Sugyventinę sumušęs vyras kalės 7 metus.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 20, 2015, 4:20 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 6:29 PM

kaip rašoma teismo pranešime, bylos duomenimis, AN. ginčo metu su savo sugyventine, sudavė jai ne mažiau nei septynis smūgius į įvairias kūno vietas. Teismo medicinos tarnybos specialistai nustatė, kad nukentėjusiajai buvo sunkiai sutrikdyta sveikata.

Ikiteisminio tyrimo metu A.N. prisipažino mušęs sugyventinę, tačiau pradėjus bylą nagrinėti teisme, pakeitė pirminius parodymus ir savo kaltę neigė. Tačiau teisme apklausti liudytojai ir nukentėjusioji bei teismo medicinos specialistų išvada patvirtino, kad A.N. konflikto su sugyventine metu smurtavo. Teismas pažymi, kad nukentėjusiajai buvo suduoti smūgiai į gyvybiškai svarbų organą – galvą.

2001 m. A.N. buvo teistas už nužudymą, teistumas dar nėra išnykęs. Teismas, atsižvelgdamas į vyriškio charakteristiką, jog jis turėdamas dar neišnykusį teistumą už labai sunkų nusikaltimą vėl nusikalto – padarė labai sunkų nusikaltimą, pripažino jį pavojingu recidyvistu.

A.N. septynerių metų laisvės atėmimo bausmę atliks pataisos namuose, o nukentėjusiajai turės atlyginti 2 tūkst. eurų neturtinę žalą.

Už nukentėjusiosios gydymą Vilniaus teritorinei ligonių kasai nuteistasis turės atseikėti daugiau nei 8 tūkst. eurų.

Šis nuosprendis per 20 d. gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.