Pasieniečiams įkliuvo teisingumo vengę lietuvis ir ukrainietis

Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai sulaikė teisingumo vengusius lietuvį bei ukrainietį. Vienas jų įkliuvo Vilniaus oro uoste, kitas – atvykstantis į Lietuvą iš Baltarusijos.

Pasieniečiams įkliuvo teisingumo vengę lietuvis ir ukrainietis.<br>VSAT nuotr.
Pasieniečiams įkliuvo teisingumo vengę lietuvis ir ukrainietis.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 21, 2015, 1:47 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 3:30 PM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, ketvirtadienį vakare Vilniaus oro uoste dirbę pasieniečiai gavo informacijos, kad reisu iš Norvegijos miesto Stavangerio atskrendančiame lėktuve yra grąžinamas asmuo.

Nusileidusio orlaivio įgula, kaip įprasta tokiais atvejais, VSAT pareigūnams perdavė voką. Jame buvo iš Norvegijos už ten padarytus teisės pažeidimus išsiųsto 31 metų Radviliškio gyventojo dokumentai.

Informaciją apie šį keleivį turimose duomenų bazėse tikrinę pasieniečiai išsiaiškino, kad nemalonumų su teisėsauga vyras turi ir Lietuvoje.

Nustatyta, kad nusikaltimo padarymu įtariamo vyro paiešką šių metų liepos pabaigoje viduryje buvo paskelbęs Radviliškio rajono policijos komisariatas.

Apie vyro sulaikymą pasieniečiai pranešė paieškos iniciatoriui ir tą pačią dieną ieškomąjį perdavė Vilniaus oro uoste budintiems policijos pareigūnams.

Tą pačią dieną Šalčininkų punkte dirbę Tribonių užkardos pasieniečiai patikrino iš Baltarusijos į Lietuvą važiavusio 25 metų Ukrainos piliečio dokumentus. Vyras, vykęs kaip lengvojo automobilio keleivis, pateikė savo vardu užduotą pasą, kuris VSAT pareigūnams įtarimų nesukėlė. Tačiau duomenų bazėse pasieniečiai rado informacijos, kad ukrainietis nuo šių metų gegužės yra ieškomas Italijos teisėsaugininkų.

Vyras perduotas Šalčininkų rajono policijos pareigūnams, o apie jo sulaikymą informuotos Lietuvos užsienio reikalų ministerija bei Ukrainos ambasada.

Šiemet VSAT pareigūnams iš viso įkliuvo 354 asmenys, kurių dėl įvairių priežasčių ieškojo Lietuvos bei užsienio šalių teisėsaugininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada pareigūnai teisėtai gali panaudoti ginklą?