33 metų vilnietė dėl narkotikų bus teisiama jau 30 kartą

Stilingai apsirengusi ir sekmadieniais į bažnyčią vaikštanti vilnietė kaimynams nebūtų kėlusi įtarimų, jei ne jos svečiai. Narkotikų įsigiję moters klientai kartais užmigdavo ant suoliuko priešais jos langus.

Jei ne įtartini klientai, daugybę kartų teista vilnietė kaimynams nebūtų sukėlusi jokio įtarimo.<br>K.Bivainio asociatyvi nuotr.
Jei ne įtartini klientai, daugybę kartų teista vilnietė kaimynams nebūtų sukėlusi jokio įtarimo.<br>K.Bivainio asociatyvi nuotr.
Per kratą narkotikų prekeivės namuose buvo rasta vienkartinių švirkštų, folijos lankstinukų ir plastikinių maišelių su narkotinėmis medžiagomis.<br>Archyvo nuotr.
Per kratą narkotikų prekeivės namuose buvo rasta vienkartinių švirkštų, folijos lankstinukų ir plastikinių maišelių su narkotinėmis medžiagomis.<br>Archyvo nuotr.
Vieno sostinės Lazdynų daugiabučio gyventojai seniai įtarė, jog jų name prekiaujama narkotikais.<br>V.Balkūno nuotr.
Vieno sostinės Lazdynų daugiabučio gyventojai seniai įtarė, jog jų name prekiaujama narkotikais.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Milda Kuizinaitė („Lietuvos rytas“)

Aug 22, 2015, 6:40 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 10:21 AM

Vieno sostinės Lazdynų daugiabučio gyventojai seniai įtarė, jog jų name prekiaujama narkotikais, tačiau nežinojo, kad jų kaimynė – šio verslo rekordininkė. Praėjusią savaitę sulaikyta 33 metų moteris už narkotinių medžiagų laikymą ir prekybą teista net 29 kartus.

Trisdešimtąjį kartą sulaikytą moterį ir kiek mažesnę patirtį turinčią jos 41 metų bendrininkę Vilniaus miesto apylinkės teismas leido suimti trims mėnesiams.

Į namą plūdo narkomanai

Erfurto gatvėje esančio daugiabučio gyventojai apie kaimynės sulaikymą nieko nežinojo, tačiau iš karto pajuto, kad iš kiemo dingo keisti šio buto lankytojai.

„Viena mergina buvo užmigusi čia pat – ant kieme stovinčio suoliuko. Kiti svaigintis prie pat namo bijo – lenda į tarpuvartes arba eina į kitoje gatvės pusėje esantį parką. Ten ne kartą esame radę švirkštų“, – pasakojo viena daugiabučio gyventoja.

Iš atostogų neseniai grįžusi vilnietė pastaruoju metu tokių vaizdų nebematė.

Kvaišalų atnešė viešnia?

Sužinoję, kad į vieną butų pradėjo plūsti narkomanai iš viso miesto, Vilniaus 5-ojo policijos komisariato pareigūnai narkotikų prekyvietę uždarė.

Per kratą bute buvo rasta naudoti jau paruoštų vienkartinių švirkštų, folijos lankstinukų ir plastikinių maišelių su galimai narkotinėmis medžiagomis.

Bute buvusios moterys su savimi turėjo psichotropinių vaistų.

Sulaikomos jos nesipriešino. Paaiškėjo, kad moterys susipažino atlikdamos bausmę Panevėžio moterų pataisos namuose.

Tik gegužės mėnesį į laisvę išėjusi čigonė buvo atėjusi į svečius pas Lazdynuose gyvenančią draugę, kuri laisvėje išbuvo beveik metus, – iš pataisos namų vilnietė buvo išleista praėjusių metų spalį.

Įtariama, kad čigonė bendražygei iš taboro galėjo atgabenti narkotikų.

Pirminiais duomenimis, dvylika kartų teista viešnia net nebandė neigti, kad bute rasti kvaišalai priklauso jai.

Čigonai būdavo atsargūs

Čigonų tautybės svečių pas narkotikų prekybos rekordininkę jos kaimynai yra matę ne vieną kartą.

„Jie atrodydavo susigūžę, atsargiai vaikščiodavo po kiemą ir visą laiką kalbėdavosi mobiliaisiais telefonais.

Net nekilo abejonių, kuo jie užsiima“, – pasakojo viena kaimynių.

Gyventojams kilo įtarimų, jog prekeiviai savo klientams kvaišalų kartais palikdavo sutartose vietose. Kartą buvo išluptos šilumos skaitiklių dėžutės durys, o jame paliktas šaukštelis.

Pati narkotikų prekeivė ir jos artimieji kaimynams problemų nekėlė, tačiau artimesnio bendravimo su šia šeima gyventojai vengė.

Nė vienas jų konkrečiai nežinojo, kiek žmonių gyvena policijos dėmesio sulaukusiame bute.

Nuolat rūpinosi dukterimi

Daugybę kartų teista moteris į butą įsikėlė prieš keletą metų mirus jos močiutei. Ji gyveno kartu su motina ir broliu, kuris taip pat neseniai buvo nuteistas už narkotikų prekybą.

Jei ne įtartini klientai, 29 kartus teista vilnietė kaimynams nebūtų sukėlusi jokio įtarimo.

„Ji vaikščiodavo visada gražiai apsirengusi, gražiai bendraudavo su savo dukterimi, kuri atrodo labai linksma ir kalbi mergaitė“, – pasakojo kaimynės. Šią moterį sekmadieniais jos sutikdavo ir bažnyčioje.

Prekeiviai jaučiasi nebaudžiami

Dėl neįvykdomų bausmių rankos svyra ne tik narkotikų prekeivius, bet ir kontrabandinių cigarečių pardavėjus gaudantiems policijos pareigūnams. Nors teismai jiems skiria milžiniškas baudas, iš prekeivių neįmanoma išieškoti nė euro.

Kontrabandos rekordininke galima tituluoti 57 metų vilnietę V.Polečenko, kuri sostinės turgavietėse vadinama Vladze. Praėjusiais metais jos sukauptų baudų suma už nelegalią veiklą siekė 1 mln. 367 tūkst. litų.

Už šį nusižengimą per aštuonerius metus teismai V.Polečenko baudė daugiau nei šimtą kartų.

Į rekordą pretenduoja ir 33 metų klaipėdietė S.Adomaitytė. Praėjusiais metais ji valstybei turėjo sumokėti jau 1 mln. 200 tūkstančių litų. Marijampolės turgavietėje besisukinėjantis neįgalus 59 metų R.Rutkauskas už prekybą kontrabandinėmis cigaretėmis yra sukaupęs net 391 620 litų baudų. Marijampolietis gyvena nuomojamame būste, savo vardu neturi jokio turto.

Į rekordą pretenduoja ir 33 metų klaipėdietė S.Adomaitytė. Praėjusiais metais ji valstybei turėjo sumokėti jau 1 mln. 200 tūkstančių litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.