Troškimas pralobti pavertė kvaišalų kurjeriu

Mažeikių rajono gyventojas 26 metų S.B. jaunystę praleis už grotų – vyriškis įkliuvo gabendamas itin didelį kiekį kvaišalų. Jam ir užsakovams gresia įkalinimas iki 15 metų.

Mažeikių rajono gyventojas pabandė į Lietuvą įvežti daugiau kaip 3 kg marihuanos.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Mažeikių rajono gyventojas pabandė į Lietuvą įvežti daugiau kaip 3 kg marihuanos.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Aug 24, 2015, 12:45 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 4:18 AM

Pareigūnai operaciją, per kurią buvo surasta marihuanos siunta, surengė praėjusių metų pavasarį. Iš Ispanijos į Lietuvą siuntas vežusiame mikroautobuse aptikti paslėpti kvaišalų paketai.

Per šią operaciją buvo sučiuptas ne S.B., o jo tėvas. Mat vaikinas nespėjo laiku grįžti į Lietuvą, todėl paprašė siuntą paimti savo tėvą. Šis net nenutuokė, ką iš tiesų sūnus parsiuntė iš Ispanijos, todėl drąsiai važiavo į netoli Mažeikių esančią aikštelę pasiimti paketo.

Per ikiteisminį tyrimą išsiaiškinta, kad kvaišalai į Lietuvą buvo gabenami dviejų mažeikiškių A.G. ir A.J. užsakymu. Būtent šie vyriškiai sumanė, kad reiktų iš Ispanijos parsigabenti „žolės“, ir pasiūlė tai padaryti S.B.

Vaikinas gavo iškart du užsakymus – vienas mažeikiškis paprašė nupirkti kilogramą, antrasis – dukart daugiau marihuanos. Iš vienas apie kitą nežinojusių užsakovų narkotikams nupirkti S.B. gavo per 6000 eurų.

Į Ispaniją atvažiavusį S.B. pasitiko brolis, kuris padėjo surasti kvaišalų prekeivius.

Daugiau kaip 3 kilogramus „žolės“ nupirkę broliai paketus įdėjo krepšį, kuriame buvo skalbiamieji milteliai, maisto produktai. Mažeikių rajono gyventojas nesiryžo pats gabenti kvaišalus, todėl įdėjo siuntą į mikroautobusą, o pats namo išskrido lėktuvu.

Vaikinas buvo sulaikytas, kai tik grįžo į Lietuvą. Po kelių mėnesių antrankiai buvo uždėti ir abiem užsakovams. Beje, vienas jų dabar jau atlieka įkalinimo bausmę už tokį patį nusikaltimą.

Įkalčių prispirtas S.B. pripažino savo kaltę, o abu užsakovai ją neigia. Ikiteisminį tyrimą užbaigusi Šiaulių apygardos prokuratūra medžiagą perdavė teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.