Garsioji bėglė Neringa Venckienė reikalauja pinigų

Daugybės įtarimų sulaukusi ir į užsienį sprukusi Neringa Venckienė  siekia, kad valstybė jai sumokėtų ir už darbą Kauno apygardos teisme, ir Seime, kur ji nesirodo jau ilgiau nei dvejus metus.

N.Venckienė reikalauja pinigų ir iš teismo, ir iš Seimo.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
N.Venckienė reikalauja pinigų ir iš teismo, ir iš Seimo.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

2015-08-25 14:33, atnaujinta 2017-10-19 00:14

Nuo Lietuvos teisėsaugos besislapstančios N.Venckienės ieškinys buvo  nagrinėjamas tuščioje Vilniaus apygardos administracinio teismo (VAAT) salėje.

N.Venckienės advokatė, jos pusseserė Sonata Žukauskienė, teismui atsiuntė prašymą bylą nagrinėti jai nedalyvaujant, o į Klonio gatvę Garliavoje  siųstas šaukimas N.Venckienei sugrįžo atgal į teismą.

S.Žukauskienės atsakymą gavęs teismas nusprendė, jog N.Venckienė žino  apie bylos nagrinėjimo vietą ir laiką, todėl nuspręsta teismo posėdžio neatidėti.

N.Venckienės ieškiniu nesusidomėjo ir kita pusė – Kauno apygardos  teismas ir Teisingumo ministerija. Šių įstaigų atstovams nepasirodžius  teisme, bylą nuspręsta nagrinėti rašytinio proceso tvarka.

Teisėsaugos pareigūnų žiniomis, Čikagoje šiuo metu gyvenanti N.Venckienė iš Kauno apygardos teismo siekia susigrąžinti dalį atlyginimo, kuris  buvo sumažintas ekonominiu sunkmečiu.

N.Venckienė siekia įrodyti, kad teismas jai liko skolingas per 15,5 tūkstančio eurų (53,5 tūkst. litų), nes 2009 metais teisėjų algos buvo  apkarpytos. Sumažinta alga ji turėjo tenkintis iki 2012  metų liepos, kol pasuko į politiką ir pasiprašė atleidžiama iš teisėjo pareigų.

N.Venckienė reikalauja, kad teismas jai grąžintų ne tik šiuos pinigus, bet ir 5 procentų metines palūkanas nuo priteistos sumos.

Bėglė siekia prisiteisti pinigų ir iš Seimo. Šį jos ieškinį VAAT  nagrinės rugsėjo pradžioje.

2013 metų balandžio 8 dieną su sūnumi iš Lietuvos pasprukusi  N.Venckienė teismui nurodė, kad Seimas jai liko skolingas 29 tūkst. 916 eurų (103 tūkst. 295 litus).

Tokia suma jai esą buvo neišmokėta nuo 2013 metų gegužės iki 2014 metų  birželio 19 dienos, kai ji oficialiai vis dar buvo Seimo narė, nors  nesirodė nei plenariniuose, nei komitetų posėdžiuose. Per apkaltą iš  Seimo pašalintai bėglei atlyginimas nebuvo skaičiuojamas.

Seimas VAAT pateikė pažymą, jog jei N.Venckienė byloje minimu  laikotarpiu būtų dirbusi Seime, jos atlyginimas būtų 5 tūkstančiais litų mažesnis, nei nurodyta ieškinyje.

Seimui ieškinį pateikusi N.Venckienė jį papildė įrodymais, kad net  nesirodydama Seime dirbo tautos naudai. Kartu su kitais partijos nariais ji esą pateikė 50 įstatymų projektų, nors nė vienas jų taip ir nebuvo  priimtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.