Įkliuvusi ūkininkė policininkui pagrasino padegti namus

Kelionė į darbą Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Apylinkės inspektorių veiklos grupės tyrėjui Mariui Jonikui prasidėjo itin netikėtai. Staiga pakeitęs judėjimo kryptį, policininkas leidosi vytis sprunkančią pažeidėją. Bėglę sustabdė tik medis.

Mašinai sugūrinta priekinė dalis – nedaug betrūko, kad automobilis būtų taranavęs pieninės vartus.<br>G.Akavickienės nuotr.
Mašinai sugūrinta priekinė dalis – nedaug betrūko, kad automobilis būtų taranavęs pieninės vartus.<br>G.Akavickienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Aug 25, 2015, 11:33 AM, atnaujinta Oct 18, 2017, 9:04 PM

Rėžėsi į medį

Pirmadienį išvažiavęs iš Žarėnų miestelio link Telšių miesto, pareigūnas, aptarnaujantis Žarėnų, Varnių ir Luokės apylinkes, pastebėjo priešinga kryptimi važiuojantį automobilį „Opel Vectra“, kurį vairavo moteris, neturinti vairuotojo pažymėjimo. Apsukęs jam priskirtą tarnybinį automobilį atgal į Žarėnus policininkas ėmė vytis pažeidėjos „Opel Vectra“, įjungė garsinius ir šviesos signalus, tačiau vairuotoja nesiteikė stoti.

Priešingai – padidinusi greitį nurūko tikėdamasi pasprukti. Gaudynės truko akimirką – vos už keleto kilometrų bėglė nesuvaldė automobilio, perskrido pakelės krūmus ir rėžėsi į medį. Nuo smūgio nusilupo medžio žievė, o mašinai sugūrinta priekinė dalis. Nedaug betrūko, kad automobilis būtų taranavęs pieninės vartus.

Nuolatinė pažeidėja

M.Jonikas vairuotojai iškvietė greitąją medicinos pagalbą ir kolegas iš Kelių policijos. Kaip paaiškėjo, pareigūno reikalavimui sustoti nepakluso ne kokia piemenė, o subrendusi moteris – 62 metų žarėniškė.

Nepaisant to, kad pareigūnas iškvietė medikus, pažeidėja nejautė jokio dėkingumo ir, žinoma, neįžvelgė savo kaltės, kad toli gražu ne pirmą kartą vairuoja neturėdama tam teisės.

Blaivi, tačiau įtūžusi moteris paleido į darbą liežuvį. Savitvardą praradusi žarėniškė ėmė grasinti savo pareigą principingai atlikusiam tyrėjui. „Išdaužysiu namo langus, padegsiu“, – pyktį liejo ūkininkė.

Pasirodo, niekada gyvenime vairuotojo pažymėjimo neturėjusi žemaitė, kaip tvirtino vietiniai gyventojai, drąsiai sėda į automobilį ir važiuoja į ganyklas melžti karvių. Šį kartą moteris taip pat važiavo namo su pieno pripiltais bidonais.

Per avariją pienas išsiliejo į ūkininkės automobilį. Bet, kaip sakoma dainoj, „nieks kits čia nekalts, mergužėle tu pati“.

Gali netekti automobilio

Neturinti teisės vairuoti transporto priemones žarėniškė atsakys atsakys administracine tvarka už nepaklusimą policijos pareigūno teisėtam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę.

Pažeidėjai gresia bauda nuo 1158 iki 1448 eurų su transporto priemonės konfiskavimu ar be konfiskavimo arba administracinis areštas nuo dvidešimties iki trisdešimties parų su transporto priemonės konfiskavimu ar be konfiskavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.