Pavogtą visureigį sudaužė nepataisomai

Neblaivus ir vairuotojo pažymėjimo neturintis Ukmergės rajono gyventojas pavogė ūkininko visureigį ir, nuvažiavęs į Panevėžį, patyrė avariją ir nepataisomai jį apgadino.

Policijos persekiojamas automobilis netrukus mieste atsidūrė Beržų – Velžio sankryžoje, kur rėžėsi į betono ir metalo konstrukcijų tvorą.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Policijos persekiojamas automobilis netrukus mieste atsidūrė Beržų – Velžio sankryžoje, kur rėžėsi į betono ir metalo konstrukcijų tvorą.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

2015-08-26 15:30, atnaujinta 2017-10-18 18:25

Rečionių kaime ( Ukmergės r. ) ūkininkaujantis 30 – metis A.R. ūkinio pastato kieme stovėjusio automobilio „Nissan X- Trail“ pasigedo antradienio vakarą apie 22 valandą.

A.R. su tėvu prieš kelias valandas visureigiu buvo atvykę iš laukų ir į sunkvežimį krovė grūdus.

Kadangi vakaras buvo šiltas, automobilį vyrai paliko neužrakintą, su praviru langu, o ir darbavosi jie vos už 30 metrų nuo jo.

Kai baigę darbus ūkininkai iš ūkinio pastato išėjo į kiemą, „Nissan X – Trail“ kieme nebebuvo.

Pamanę, kad kažkas sumanė taip nevykusiai papokštauti, jie dar apėjo teritoriją tikėdamiesi išvysti į kitą vietą perstatytą mašiną, tačiau ji buvo dingusi kaip į vandenį.

Kai A.R. su tėvu nuvyko į Ukmergės rajono policijos komisariatą pranešti apie įvykdytą vagystę, jo „Nissan X – Trail“ jau buvo apdaužytas ir atsidūręs griovyje Panevėžio mieste.

Dideliu greičiu ir be šviesų lekiantį šį visureigį Panevėžio vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai apie 21 valandą pastebėjo Šilagėlio kaime ir bandė jį sustabdyti, tačiau jo vairuotojas nestojo – tik padidino greitį ir nuvažiavo Panevėžio link.

Policijos persekiojamas automobilis netrukus mieste atsidūrė Beržų – Velžio sankryžoje, kur rėžėsi į betono ir metalo konstrukcijų tvorą.

Ją išlaužęs kiaurai, „Nissan X- Trail“ įskriejo į bendrovės „Aukštaitijos vandenys“ teritoriją ir sustojo griovyje už keliasdešimties metrų.

4 tūkstančiais eurų savininko A.R. įvertintas automobilis sudaužytas nepataisomai, o už jo vairo sėdėjusį 21 metų M.U. nuo sužalojimų išgelbėjo išsiskleidusios oro pagalvės.

Vaikinas policininkams negalėjo pateikti vairuotojo pažymėjimo, kadangi jo net neturi.

Be to, M.U. buvo neblaivus. Jam nustatytas 1,88 promilių girtumas.

M.U. teisinosi, kad nuo policijos spruko dėl to, jog neturi vairuotojo pažymėjimo ir yra neblaivus. O kad vairavo pavogtą automobilį jis nutylėjo.

Policijos pareigūnai, surašę Kelių eismo taisyklių pažeidimo protokolą, M.U. paleido.

Apie tai, kad jų rankose buvo automobilių vagis, policininkai suprato tik vėliau, kilus įtarimų, kad visureigis priklauso ne jį vairavusiam asmeniui.

Duomenų bazėje patikrinus šią transporto priemonę ir susisiekus su kolegomis Ukmergėje, paaiškėjo, kad „Nissan X- Trail“ yra pavogtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.