Vestuvių šventę sugadino įžūlūs vagys

Anglijoje gyvenantys ir dirbantys 27 metų Andrius Vaičiūnas ir metais jaunesnė jo žmona Kristina vis dar nepraranda vilties, kad pavyks surasti vagišius, per jųdviejų vestuves nugvelbusius visas dovanas ir pinigus.

Vestuvininkai nuo ilgapirščių nukentėjo miško apsuptyje, nuošalioje vietoje esančioje kaimo turizmo sodyboje.
Vestuvininkai nuo ilgapirščių nukentėjo miško apsuptyje, nuošalioje vietoje esančioje kaimo turizmo sodyboje.
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

Aug 26, 2015, 10:15 AM, atnaujinta Oct 18, 2017, 8:54 PM

Žadėdami atlygį, jaunavedžiai kreipėsi pagalbos į visuomenę – kelias pastarąsias savaites apie įvykdytą vagystę talpina skelbimus Ukmergės vietinėje spaudoje, tačiau kol kas jokios vertingos informacijos nesulaukė.

„Labiausiai gaila ne padovanotų vokelių su 4 tūkstančiais eurų – pinigai juk uždirbami, o beveik 30 – ies knygų, kurias, jaunavedžių prašymu, svečiai buvo padovanoję vietoj gėlių, taip pat atvirukų su linkėjimais, suvenyrų.

Neprarandame vilties, kad pavogti daiktai kada nors atsiras“, – kalbėjo Ukmergėje gyvenantis jaunojo tėvas 50 – metis Rimas Vaičiūnas.

Jis irgi nukentėjo – kartu su vestuvinėmis dovanomis ilgapirščiai pagrobė ir jo piniginę su 700 eurų, asmens tapatybės, banko kortelėmis, vairuotojo pažymėjimu.

Smagias A. ir K. Vaičiūnų vestuves, kuriose dalyvavo apie 50 žmonių, apkartinusi vagystė buvo įvykdyta naktį į rugpjūčio 2 – ąją Duburių kaimo ( Ukmergės r.) vienkiemyje įsikūrusioje kaimo turizmo sodyboje „Duburiai“.

Apie 3 valandą į miško apsuptyje esančios sodybos kiemą su keliais svečiais išėjęs jaunikis pastebėjo, kaip iš vieno čia stovinčių automobilių staiga kažkas iššoko ir nukūrė į miško tankmę.

Priėję arčiau vyrai išvydo, kad yra išdaužtas R.Vaičiūnui priklausančio automobilio „Seat Alhambra“ galinių durelių stiklas ir pavogta ant sėdynės buvusi dėžė su dovanomis, vairuotojo piniginė.

„Marčios telefono ir kompiuterio, matyt, nespėjo pačiupti. O iš jos piniginės paimti ten buvę 550 eurų“, – sakė R.Vaičiūnas.

Vestuvininkai dar bandė aplinkui ieškoti vagišių, tačiau nesėkmingai.

Netoli įvykio vietos buvo rastas tik išdaužtas automobilio stiklas, o netrukus atvykęs svečių į Ukmergę parvežti taksi vairuotojas tikino, jog miško keliuke prasilenkęs su dideliu greičiu ir be šviesų lekiančiu automobiliu, kuris vos nenudaužė taksi automobilio veidrodėlio.

Antrus metus Anglijoje viename iš fabrikų dirbantys sūnus ir marti nuošalioje vietoje esančią kaimo turizmo sodybą „Duburiai“ savo vestuvių šventei užsisakė beveik prieš metus.

Praleisti parą čia jiems kainavo 870 eurų, o visos vestuvės atsiėjo beveik 6 tūkstančius eurų.

Tyrimą dėl vagystės pradėję Ukmergės rajono policijos pareigūnai tvirtina, kad kol kas nieko apčiuopiamo dar neturi.

„Šią bylą priskirčiau prie tamsesnių, tačiau yra savų kabliukų ir turime juos patikrinti.

Iš visuomenės gauti kokios nors vertingos informacijos tikimybė maža, tačiau, kaip ir visur, būna atsitiktinumų.

Čia kaip žvejyboje – kiekvienas užmetęs meškerę visada tikisi sugauti didelį laimikį.

Vestuvininkai savo iniciatyva kreipėsi į visuomenę ir mes nieko prieš – kad tik padėtų, juk pravers bet kokia suteikta informacija.

Kai rajone yra gana prasta situacija su vaizdo stebėjimo kameromis, pagalbos iš gyventojų kartais prašome ir mes“, – sakė Ukmergės rajono policijos komisariatui vadovaujantis Mindaugas Petrauskas.

Jo manymu, nusikaltėliai vestuvių pokyliui užsakytą sodybą galėjo nusižiūrėti iš anksto ir kurį laiką ją stebėjo – įsibrauta tik į vieną automobilį, nors kieme jų buvo ir daugiau.

Dešimtus metus gyvuojančios kaimo turizmo sodybos „Duburiai“ bendrasavininkė Irena Tijūnaitienė buvo nekalbi ir patikino, kas jai „žiauriai nemalonu kalbėti apie tą įvykį“.

Nei jos pačios, nei jos sutuoktinio įvykio metu sodyboje nebuvo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.