Pedofilijos skandalo pūtėja susirgo, L.Stankūnaitė – neapklausta

Kauno apylinkės teismas ketvirtadienį atidėjo poveikiu Laimutės Stankūnaitės dukrai kaltinamos 64 metų garliavietės Olgos Girdauskienės baudžiamąją bylą, nes arši Kedžių šalininkė ir tariamos pedofilijos skandalo pūtėja neatvyko į posėdį.

Poveikiu L.Stankūnaitės dukrai kaltinama O.Girdauskienė (nuotr.) prieš paskutinį teismo posėdį susirgo.<br>lrytas.lt nuotr.
Poveikiu L.Stankūnaitės dukrai kaltinama O.Girdauskienė (nuotr.) prieš paskutinį teismo posėdį susirgo.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Aug 27, 2015, 10:56 AM, atnaujinta Oct 18, 2017, 4:34 PM

O.Girdauskienės advokatė pranešė, jog prieš posėdį jos klientė susirgo.

Posėdžio metu nuotoliniu būdu turėjo liudyti L.Stankūnaitė.

Buvo pajunta vaizdo aparatūra, tačiau nepasirodžius kaltinamajai, ji taip ir nebuvo pakviesta liudyti.

Kalbama, kad užsienyje gyvenančios L.Stankūnaitės apsauga paprašė pernelyg didelės pinigų sumos už paslaugas, pristatant ją liudyti į Kauną, todėl nuspręsta moterį apklausti nuotoliniu būdu.

Nukentėjusios mergaitės atstovai pateikė 30 tūkst. eurų ieškinį neturtinei žalai atlyginti.

O.Girdauskienė tariamo pedofilijos skandalo įkarštyje neatsitraukdavo nuo mergaitės, tuo metu gyvenusios Garliavoje pas savo tetą Neringą Venckienę.

Teisėsauga surinko įrodymų, jog kaimynė liepdavo mažametei pasakoti išmoktą istoriją apie tris pedofilus.

Už aktyvų palaikymą kaimynei buvo atlyginta. N.Venckienė, tapusi Seimo nare, įdarbino O.Girdauskiene savo padėjėja, bet kai buvusi teisėja pabėgo į užsienį, kaimynė darbo neteko.

„O.Girdauskienė lenkdavo mergaitę kalbėti tai, kas buvo naudinga prieš L.Stankūnaitę kovojusiai pusei. Tai buvo nuolatinis, nuoseklus, kryptingas poveikio darymas. Vaikas patyrė didelį spaudimą“, – pasakojo advokatas E.Grigaravičius.

Per šį tyrimą buvo apklausta ir mažametė. Mergaitė pakankamai protingai ir išsamiai pasisakė apie jai darytą poveikį.

Byloje taip pat liudijo buvę Kedžių šalininkai Vitalijus Keršis ir Marius Kuprevičius. Vėliau jie atsiribojo violetinės minios supratę, kad tapo įžūlaus manipuliavimo įrankiais.

Prie poveikio bylos buvo prijungtas L.Stankūnaitės dukters laiškais, kuriame ji savo kankintojais įvardijo ne tik N.Venckienę, pastarosios tėvus, bet ir O.Girdauskienę.

O.Girdauskienei už poveikį mergaitei gresia bauda, areštas, laisvės apribojimas, viešieji darbai arba laisvės atėmimas iki dviejų metų.

Teisiamai Kedžių šalininkei gali smarkiai atsirūgti išgalvotos pedofilijos istorija – jai yra iškelta ir antra byla, kurioje teismas areštavo moteriai priklausantį namą Garliavoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.