Ginklų ir sprogmenų mėgėjui – antrankiai

Už grotų atsidūrė valstybės tarnautojas, kurio namuose Raudondvaryje (Kauno r.) rasta gausybė šovinių, ginklų ir jų detalių. Visa tai tiesiog mėtėsi kambariuose.

Pakaunės gyventojo namuose policijos pareigūnai aptiko tikrą ginklų arsenalą.<br>Šiaulių AVPK nuotr.
Pakaunės gyventojo namuose policijos pareigūnai aptiko tikrą ginklų arsenalą.<br>Šiaulių AVPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas („Lietuvos rytas“)

Aug 28, 2015, 5:00 AM, atnaujinta Oct 18, 2017, 1:53 PM

Į Raudondvario miestelio gyventojo namus Šiaulių apskrities policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai pasibeldė tirdami dar šio mėnesio pradžioje pradėtą bylą.

Tirdami kriminalinės žvalgybos informaciją apie neteisėtą šaudmenų, sprogmenų ar sprogstamųjų medžiagų laikymą jie rugpjūčio 3 dieną dviejuose Raseinių nuosavų gyvenamųjų namų rūsiuose rado tiek sprogmenų, kad teko evakuoti aplinkinių namų gyventojus.

Sprogimo grėsmė buvo didelė – pareigūnai vieno raseiniškio namuose aptiko 22 kg, o kito – 9,4 kg sprogstamųjų medžiagų, artilerijos sviedinių, rankinių granatų korpusų, granatų, sprogdiklių, minosvaidžio minų, šaunamųjų ginklų dalių.

Išminuotojai tąkart dalį pavojingiausių sprogmenų išvežė ir susprogdino žvyro karjere.

Šių arsenalų savininkai – 40 ir 42 metų raseiniškiai – buvo sulaikyti.

Rugpjūčio 23-iąją Zarasų rajone buvo tikrinama informacija, kad iš Latvijos kontrabanda gali būti gabenamas šaunamasis ginklas. Kartu su pasieniečiais surengus operaciją buvo sulaikytas iš Latvijos atvykęs 45 metų uteniškis.

Patikrinus jo automobilį „Opel Vectra“, rastas šaunamasis ginklas, 8 granatų korpusai, du granatos sprogdikliai-detonatoriai ir peilis-durklas.

Pareigūnai atliko kratą vyro namuose Utenos rajone. Garaže rasti dar 5 šaunamieji ginklai, 1466 įvairaus kalibro šoviniai, 43 minosvaidžio minos ir jų fragmentai, 43 rankinės granatos ir jų fragmentai, 117 artilerijos sviedinių ir jų fragmentų bei kitokių šaunamųjų ginklų bei sprogmenų dalių.

Tęsdami tyrimą rugpjūčio 26 dieną pareigūnai atliko kratą Raudondvario gyventojo valdose. Gyvenamojoje patalpoje ir ūkinės paskirties pastatuose jie rado net 756 įvairaus kalibro šovinius, 8 pistoletus, 1 pistoletą-automatą, 41 šaunamųjų ginklų dalį, 1 šautuvą, 3 kirvių ir iečių dalis, 1 kastetą, 3 šautuvų vamzdžius, 43 artilerijos sviedinius, 3 granatų paleidimo užtaisus, 29 artilerijos šaudmenis ir jų dalis, 106 pirotechninius užtaisus, 9 sprogdiklius ir jų dalis bei 14 granatų ir minų korpusų.

Kauno miesto savivaldybėje dirbantis 34 metų vyras turėjo ir kelis legaliai laikomus šautuvus, skirtus medžioklei.

Pareigūnai apstulbo sužinoję, kad šeimoje augantis mažametis vaikas galėjo laisvai prieiti prie ginklų pažaisti su granatomis ir net turėjo asmeninį tėvo jam dovanotą šautuvą. Vyriškis tikino, šis šautuvas buvo nešaudantis.

Ir kaunietis, ir anksčiau sulaikyti raseiniškiai bei uteniškis save vadina kolekcininkais, juos sieja pomėgis rinkti ginklus.

Policijos pareigūnai teigia, kad toks pomėgis – neteisėtas ir keliantis didžiulę grėsmę aplinkiniams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.