Kelmės r. sulaikytas mėnesį miškuose slapstęsis vyras

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelmės rajono policijos komisariate liepos 26 d.- rugpjūčio 24 d. buvo registruotos keturios vagystės, įvykdytos Kelmės r., Butkiškės kaime. Dviem atvejais, vykdant pinigų, maisto produktų bei įvairių daiktų vagystes, buvo įsibrauta į gyvenamąsias patalpas, vienu – į automobilį, įvykdyta ir automobilio vagystė.

Kelmės rajone sulaikytas mėnesį miškuose slapstęsis ir vagystes Butkiškės kaime vykdęs vyras.<br>Telšių apskrities VPK nuotr.
Kelmės rajone sulaikytas mėnesį miškuose slapstęsis ir vagystes Butkiškės kaime vykdęs vyras.<br>Telšių apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-08-28 14:28, atnaujinta 2017-10-18 11:51

Kaip rašoma Telšių apskrities VPK pranešime, nusikaltimais įtariamas pilietis taip pat įtariamas ir 22-iejų į plėvelę įvyniotų rulonų su šienainiu sugadinimu, nukentėjusiesiems patiriant 550 eurų žalą.

Tiriant vagystes, Kriminalinės policijos skyriaus tyrėjai surinko pakankamai duomenų, keliančių įtarimą, kad visos šios vagystės galėjo būti įvykdytos vieno asmens – 1987 m. gimusio Butkiškės kaimo gyventojo, kuris po pirmosios vagystės įvykdymo, nuo pareigūnų slapstėsi. Siekiant sulaikyti įtariamąjį ir užkirsti kelią tolimesniems jo vykdomiems nusikaltimams, buvo paskelbta piliečio paieška.

Tačiau nuo pareigūnų besislapstantis vyras buvo itin atsargus, jis pažinojo aplinkinius miškus, tad didelę laiko dalį leisdavo juose, vengė bet kokio kontakto su kaimo gyventojais. Trys paskutiniosios vagystės buvo įvykdytos nakties metu.

Ieškant įtariamojo, pareigūnai taikė įvairius kriminalinės žvalgybos metodus, o siekdami operatyvesnės baigties, pagalbon pasitelkė ir Telšių apskrities VPK kinologą su tarnybiniu šunimi Attilu.

Surinkę informacijos apie įtariamojo judėjimo kryptį, pareigūnai Žibuoklių kaime, pamiškėje esančioje sodyboje surengė pasalą. Rugpjūčio 25 d., apie 21 val. 30 min., iš miško išeinantis į laukymę, pastebėtas įtariamasis, kuris pasuko sodybos link. Operatyviai reaguojant į paieškomo vyro veiksmus, buvo bandoma jį sulaikyti, tačiau į reikalavimą sustoti bėglys nereagavo, tad darbo ėmėsi specialiai apmokytas tarnybinis šuo Attilas, kuris parversdamas ant žemės, netruko sustabdyti dar bandžiusį sprukti bėglį.

Įtariamasis sulaikytas ir patalpintas į Kelmės r. policijos areštinę, jam paskirta kardomoji priemonė – suėmimams dviem mėnesiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.