Žuvusio dviratininko tėvus pribloškė P. Dimšos žodžiai

Skaudina aktoriaus elgesys

P.Dimša ir jo advokatas J.Skruzdys toliu įrodinėja savo tiesą.<br>D.Umbraso nuotr.
P.Dimša ir jo advokatas J.Skruzdys toliu įrodinėja savo tiesą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Sep 1, 2015, 3:07 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 12:36 AM

2013 metų vasarą per avariją žuvusio 24 metų jaunuolio tėvas neabejoja, jog P.Dimša jo sūnų pražudė būdamas neblaivus, nors aktorius ir bandė išsisukinėti. „Žudiku jis tapo jau tada, kai liepos 17 dieną su draugais LRT kavinėje gėrė naminę degtinę. Daug kas jį matė svirduliuojantį, bet niekas nesitikėjo, kad tokios būsenos jis sės prie vairo“, – kalbėjo žuvusiojo tėvas.

Tėvą įskaudino pirmadienį VAT apklaustas ekspertas Robertas Bojarunas. Šį Lenkijoje gyvenantį ekspertą į teismo posėdį išsikvietė P.Dimšos advokatas Jonas Skruzdys. Nors ekspertas teisme tikino, kad turi licenciją, leidžiančią dirbti Lietuvoje, žuvusiojo tėvai pastebėjo, jog iš Lietuvos teismo ekspertų sąrašo jis buvo išbrauktas 2013 metais.

Skaudina aktoriaus elgesys

Vienintelio sūnaus netekusius vilniečius žeidžia ir P.Dimšos elgesys teismuose. „Kokiu papuvusiu reikia būti, kad po tokios avarijos pasakytum: „Važiavau ir važinėsiu, aš niekuo dėtas. Todėl lieka klausimas, kas bus kita auka?“, – svarstė A.Surblys.

Eglė Surblienė prisiminė nuostabią vasaros dieną, kai sūnus tėvams pranešė apie artėjančias vestuves ir laimingas išvažiavo namo.

„Tuo pačiu metu į automobilį sėdo ir išvažiavo neblaivus P.Dimša. Netrukus įvyko kontaktas tarp gėrio ir blogio“, – kalbėjo E.Surblienė.

Moteris tvirtino, kad sūnaus žūtis visiškai pakeitė jų gyvenimą. „Prabėgo dveji metai, posėdis po posėdžio narstant mano sūnaus kūno žaizdas“.

Jos nuomone, P.Dimšos skundas dėl Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendžio – tik laiko tempimas ir teisėjų laiko gaišinimas.

Motina priminė,kad per avariją žuvęs jų sūnus buvo be galo talentingas menininkas: „Š.Surblys Lietuvai paliko didelį kūrybinį bagažą, buvo tarptautinių parodų dalyvis. Tai buvo neeilinė asmenybė – toks jaunas ir jau tiek daug sukūręs“. Nors šeimą skaudina ilgas teismų procesas, motina teigė, kad kovoti verta tik dėl sūnaus: „Visa kova vyko tik dėl to žmogaus, nes jis tikrai vertas teisybės“.

„Nusikaltimą gali padaryti visi, bet reikia mokėti už jį atsakyti“, – savo kalbą baigė E.Surblienė.

Toliau neigia kaltę

„Aš šio nusikaltimo nepadariau“, – dar kartą pareiškė paskutinį žodį tardamas P.Dimša.

Jis dar kartą tvirtino, jog alkoholio nevartoja, nes gydosi sunkią ligą. Aktorius pats negalėjo patikėti, jog jam buvo nustatytas 1,76 promilės girtumas.

Jis priekaištavo, kad Santariškių ligoninėje atliekant kraujo tyrimą, iš mėgintuvėlio dingo du mililitrai kraujo. „Galbūt kraujo mėginys buvo sukeistas, o gal į jį ko nors pripilta?“, – aiškino laisvės atėmimo bausmės vengiantis P.Dimša. Jis neigė, kad nugabentas į ligoninę nuo kraujo tyrimų slėpėsi koplyčioje. „Jei būčiau norėjęs, būčiau pabėgęs. Ar žeminti vieniems kitus yra kaltintojų paskirtis?“, – kalbėjo aktorius.

Jis priekaištavo prokurorui ir dėl to, kad vieno teismo posėdžio metu P.Dimšos draugus pavadino „draugeliais“. „Mano draugeliai – aktoriai, režisieriai, rašytojai, poetai, Vilniaus universiteto dėstytojai“, – vardino P.Dimša. Keletas draugų jo palaikyti atvyksta į kiekvieną teismo posėdį. P.Dimša teismui dar kartą priminė, kad sportinis dviratis, kokiu važiavo Š.Surblys, nėra skirtas važinėjimui miesto gatvėmis. „Dar neaišku, kuris – dviratininkas ar iš avarijos pasišalinęs, bet neieškotas automobilis – buvo susidūrimo kaltininkas“, – aiškino P.Dimša. P.Dimša tikino, kad ekspertizių pateikti faktai neatitinka tikrovės. Pavyzdžiui, nuoplovos nuo jo automobilio variklio dangčio buvo tiriamos praėjus mėnesiui po avarijos.

„Po avarijos mano automobilis dalyvavo filmavimuose. Kine aš prekiavau įvairiais dalykais, o variklio dangtis buvo aptaškytas, krauju, kava, gira ir po kiekvieno filmavimo nuplaunamas. Ką buvo galima nustatyti po mėnesio?“, – svarstė P.Dimša.

„Aš labai vertinu laisvę, bet garbę vertinu labiau. Nusikaltimo aš nepadariau“, – savo kalbą baigė P.Dimša.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.