Autobusų padegėjas kratosi kaltės dėl tualeto

Supleškėjo du autobusai

P.Gaižauskas teisme slėpė veidą.<br>M.Kulbio nuotr.
P.Gaižauskas teisme slėpė veidą.<br>M.Kulbio nuotr.
P.Gaižauskas teisme slėpė veidą.<br>M.Kulbio nuotr.
P.Gaižauskas teisme slėpė veidą.<br>M.Kulbio nuotr.
P.Gaižauskas teisme slėpė veidą.<br>M.Kulbio nuotr.
P.Gaižauskas teisme slėpė veidą.<br>M.Kulbio nuotr.
P.Gaižauskas teisme slėpė veidą.<br>M.Kulbio nuotr.
P.Gaižauskas teisme slėpė veidą.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Milda Kuizinaitė

Sep 2, 2015, 3:15 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 9:28 PM

Prasidėjus teismui, vyras visiškai pripažino savo kaltę, todėl teisėjas nusprendė bylą išnagrinėti supaprastinto proceso tvarka – be liudytojų ir nukentėjusiųjų apklausos. Istorijų klausėsi ir motina Tačiau vos pradėjus kaltinamojo P.Gaižausko apklausą, jis pareiškė, kad nėra padegęs nei kelių šiukšlių konteinerių, nei autobusų stotelėje stovėjusio tualeto.

Kaltinime, kurį paviešino prokuroras, teigiama, jog Justiniškių daugiabučiuose stovinčius šiukšlių konteinerius jis padegė vasario 2-osios naktį, o kitą dieną supleškino L.Giros gatvėje pastatytą tualetą.

„Tą naktį aš miegojau namie. Tai gali patvirtinti motina, tėvas ir sesuo“, – tikino P.Gaižauskas. Motina liudytoja būti negalės, nes sėdėjo teimso salėje ir klausėsi, ką pasakoja iš Lukiškių kalėjimo-tardymo izoliatoriaus atvestas sūnus.

Supleškėjo du autobusai

Rimčiausias nusikaltimas, kuriuo kaltinamas P.Gaižauskas – dviejų Vilniaus maršrutinių autobusų padegimas. Nustatyta, jog vasario 2-osios popietę Ateiteis gatvėje esančiame autobusų žiede jis padegė autobusą „Karosa“, o nuo jo užsidegė šalia stovėjęs autobusas „Mercedes-Benz“.

Bendrovė „Vilniaus viešasis transportas“ nuostolius įvertino apie 11 tūkstančių eurų. Per gaisrą sudegė ir „Karosa“ vairuotojo asmeniniai daiktai, kurių vertė – apie 60 eurų.

Dėl autobuso padegimo kaltę pripažįstantis P.Gaižauskas tikino, jog pripažinti kitus padegimus jį privertė policijos kriminalistai. „Jie pririšo mane prie kėdės ir žadėjo nuvežti į mišką, daužė į šonus“, – apie apklausą pasakojo vyras. Ar iš tiesų taip buvo, teismas aiškinsis iškvietęs jį apklaususią sostinės 6-ojo policijos komisariato tyrėją.

Keršijo buvusiam kaliniui?

Per apklausą policijoje, P.Gaižauskas buvo smulkiai papasakojęs, kaip ir kodėl padegė šiukšlių konteinerius. Taip jis esą norėjo atkeršyti Pravieniškių pataisos namuose bausmę kartu atlikusiam ir jį skriaudusiam Vitalijui Voroncovui.

P.Gaižauskas nusipirko degiojo skysčio, tačiau tiksliai neprisiminė, kuriame name gyvena jo pažįstamas, nes pas jį lankėsi prieš 7 metus. Naktį patraukęs į Justiniškių gatvę, jis užėjo į vieno daugiabučio patalpą, kur laikomi konteineriai, ir juos padegė. Tačiau padegėjas nebuvo įsitikinęs, kad tai jo pažįstamo namas, todėl tą patį padarė ir gretimame name. Padegėją užvaldė azartas – grįždamas atgal jis užsuko į vieną Rygos gatvės daugiabutį ir padegė jame stovinčius konteinerius.

Šiukšles vežančioms Vilniaus bendrovėms jis padarė per 400 eurų nuostolių.

Policijos tyrėjams P.Gaižauskas buvo pateikęs ir savo versiją dėl L.Giros gatvėje sudeginto tualeto. Jį esą padegė dėl to, kad buvo užrakintas.

Nukentėjo ir medikai

Šių metų sausį į laisvę išėjęs P.Gaižauskas šokdino ne tik ugniagesius. Jis daugybę kartų policijai pranešė apie nebūtus įvykius. Už tai vyras buvo teistas dar 2009 metais.

Sausio 26-ąją telefonu 112 jis buvo pranešęs, kad Karoliniškėse susidūrė automobiliai „Audi“ ir BMW, o per avariją nukentėjo žmogus. Nors susidūrimo iš tiesų nebuvo, skubėdami į pagalbą, Laisvės prospekte į avariją pateko greitosios pagalbos medikai.

Tą pačią dieną Bendrajam pagalbos centrui šis vilnietis pranešė, jog Ateities gatvėje mušasi trys žmonės. Į Įvykio vietą atvykę policijos patruliai jokių muštynių nerado.

Išgalvojo ir išžaginimą

Netrukus į Ateities gatvę skubėjo ugniagesiai. P.Gaižauskas jiems pranešė, kad padegtos buto durys. Po to sekė melagingas pranešimas apie išžaginimą A.Vivulskio gatvėje.

Vasario 2-ąją Vilniaus pareigūnai sulaukė skambučio apie užminuotą prekybos centrą „Mandarinas“. Sprogmenų, žinoma, prekybos centre nebuvo rasta, bet ugniagesiams netrukus vėl teko lėkti į Ateities gatvę. Transporto žiede liepsnojo autobusas.

Teisme P.Gaižauskas tikino, jog apie visus nebūtus įvykius specialiosioms tarnyboms pranešė būdamas neblaivus. Kodėl padegė autobusą, jis turės paaiškinti tuomet, kai į teismo posėdį susirinks nukentėjusieji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.