Baltarusis į Lietuvą važiavo Italijoje vogtu automobiliu

Medininkų punkte pasieniečiai sulaikė baltarusio vairuotą automobilį „Audi A6“, kurio kaip vogto puspenktų metų ieškojo Italijos teisėsaugininkai.

Baltarusis į Lietuvą važiavo Italijoje vogtu automobiliu.<br>VSAT nuotr.
Baltarusis į Lietuvą važiavo Italijoje vogtu automobiliu.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 3, 2015, 10:12 AM, atnaujinta Oct 17, 2017, 6:33 PM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, trečiadienį popiet VSAT Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pasieniečiai Medininkų kontrolės punkte tikrino iš Baltarusijos į Lietuvą įvažiuojantį automobilį „Audi A6“ baltarusiškais valstybiniais registracijos numeriais.

Mašiną vairavęs 57 metų Baltarusijos pilietis pasieniečiams pateikė tvarkingus asmens dokumentus. 2007 m. pagamintos „Audi A6“ duomenis informacinėse bazėse tikrinę VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad ji yra ieškoma.

Nustatyta, kad šios transporto priemonės kaip pavogtos ar neteisėtai nusavintos paiešką dar 2011-ųjų balandį paskelbė Italijos teisėsaugininkai.

Vilniaus rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo. Už tai gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų. Šiame VSAT padalinyje saugomas baltarusio vairuotas automobilis. Užsienietį pasieniečiai po apklausos paleido.

Šiemet VSAT pareigūnai iš viso sulaikė 106, įtariama, vogtus automobilius, kurių ieškojo įvairių valstybių teisėsaugos žinybos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.