Vienoje šeimoje – du žudikai

Vienas žiaurumu pagarsėjusių Dembavos žudikų Julius Jakubaitis – ne vienintelis žmogžudys šeimoje. Šią savaitę už žmogžudystę buvo nuteistas ir jo vyresnysis brolis Vidas Jakubaitis.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė („Lietuvos rytas“)

Sep 6, 2015, 1:27 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 6:38 AM

Bent jau artimiausiu metu broliai žudikai nesusitiks už grotų.

37-erių V.Jakubaitis, nuteistas kalėti 14 metų, bausmę atliks ne Lukiškių kalėjime, kur šiuo metu dienas leidžia dvejais metais jaunesnis J.Jakubaitis, o pataisos namuose.

Pastarasis beveik prieš metus buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos už tai, kad kartu su bendrininku išžagino, o po to sudegino automobilio bagažinėje įkalintą nepilnametę.

Teisme atsisakė kalbėti

Šią savaitę V.Jakubaitis išklausė Panevėžio apygardos teismo nuosprendį.

Anksčiau ne kartą už vagystes užsienyje teistas panevėžietis šįkart į teisiamųjų suolą sėdo dėl benamio nužudymo. Jis savo kaltės nepripažino ir teisme atsisakė duoti parodymus.

Peiliu dūrė snaudžiančiam

Tačiau teismui pakako įrodymų pagrįsti V.Jakubaičio kaltę. Byloje surinkta pakankamai duomenų, kad teisiamasis viename bute Marijonų gatvėje būdamas girtas peiliu tyčia dūrė į krūtinę 56-erių vyrui.

Vyras iš karto nepasijuto labai blogai ir atsisakė kreiptis į medikus.

Sužeistas žmogus užmigo, o rytą paaiškėjo, kad jis jau negyvas. Teismo ekspertai nustatė, kad V.Jakubaitis savo aukai perdūrė plautį.

Ikiteisminio tyrimo metu V.Jakubaitis pasakojo, kad nusikaltimo dieną jis lankėsi policijos komisariate.

Ten buvo iškviestas dėl to, kad sumušė savo sugyventinę. Grįždamas iš policijos jis atsidūrė parkelyje, kur su pažįstamu išgėrė litrą alaus.

Po to vyras nuėjo į netoliese esantį bendrabutį pas pažįstamą paprašyti cigaretės.

Ten su keliais vyrais girtavusi šeimininkė pakvietė prisijungti ir V.Jakubaitį.

Tarp sugėrovų buvo ir būsimoji auka. Su šiuo vyru V.Jakubaitis prieš keliolika metų susipažino pataisos namuose, kur abu kalėjo.

Svečias netikėtai sugrįžo

Pasibaigus išgertuvėms, šeimininkė paprašė svečius išeiti. Bute liko tik ji su savo sugyventiniu ir nuolatinės gyvenamosios vietos neturinčiu vyru, kuriam buvo leista kartu pagyventi kelias dienas.

Moteris pasakojo, kad V.Jakubaitis išėjo, tačiau po kurio laiko grįžo ir pasiėmė nuo stalo alaus butelį. Paskui jis staiga čiupo nuo stalo peilį ir nieko nesakęs dūrė ant fotelio snaudžiančiam benamiui.

Pajutęs dūrį, šis atsisėdo, kiek pasimuistė ir pasakė, kad jam neskauda.

Paskui surūkė cigaretę, užmigo ir daugiau nebeatsikėlė.

Brolis bando nusiplauti kaltę

Ne tik V.Jakubaitis bandė išsiginti žmogžudžio vardo. Prieš kurį laiką Dembavos monstru pramintas jo brolis J.Jakubaitis taip pat bando nusiplauti baisią kaltę.

Už nepilnametės išžaginimą ir sudeginimą iki gyvos galvos nuteistas vyras tikina neprisidėjęs prie žiaurios žmogžudystės. Jis kreipėsi į Apeliacinį teismą ir paprašė persvarstyti Panevėžio apygardos teismo sprendimą.

J.Jakubaičio bendrininkas 23 metų Deividas Antanaitis pakeitė parodymus ir tikina vienas sudeginęs 17-metę Panevėžio rajono gyventoją.

Merginą išžagino ir sudegino bagažinėje

* Žiauriai nužudytos 17-metės Dembavos gyventojos istorija sukrėtė visą Lietuvą. J.Jakubaitis ir D.Antanaitis šį kraupų nusikaltimą įvykdė 2013 metų rugsėjį.

* Abu vyrai anksti rytą važiuodami automobiliu autobusų stotelėje pamatė dailią merginą. Jie įsitempė ją į mašiną ir vežiodami po Dembavos ir Velžio apylinkes ne kartą išžagino.

* Paskui žagintojai sumanė paslėpti nusikaltimo pėdsakus. Mergina išgirdo, kaip jos skriaudikai tarėsi nuvežti ją prie upės ir paskandinti.

* Įmesta į automobilio bagažinę, septyniolikmetė sugebėjo paskambinti į Bendrąjį pagalbos centrą ir pasakyti, kad ją veža nužudyti. Ji papasakojo, kokiu automobiliu nusikaltėliai ją veža. Nors buvo išsiųsti keli policijos ekipažai, bet pareigūnai nerado automobilio.

* Mašina buvo surasta per vėlai, kai dviejų žudikų aukai niekas nebegalėjo padėti. Gavę pranešimą apie Daumėnų miške degantį automobilį, pareigūnai nuskubėjo į nurodytą vietą. Užgesinus degančią mašiną jos bagažinėje buvo rasti 17-metės palaikai. Kraupų nusikaltimą įvykdę du vyrai buvo sulaikyti tą pačią dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.