Kuponų byloje Ž. Putramentas nušalintas nuo pareigų

Vilniaus miesto apylinkės teismas trims mėnesiams nuo pareigų nušalino VĮ Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros vyriausiąjį patarėją Žilviną Putramentą.

Kuponų byloje vyriausiasis patarėjas Žilvinas Putramentas nušalintas nuo pareigų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kuponų byloje vyriausiasis patarėjas Žilvinas Putramentas nušalintas nuo pareigų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 8, 2015, 2:40 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 9:49 PM

Kaip praneša STT, 2015 m. rugpjūčio 19 d. Specialiųjų tyrimų tarnybos Vilniaus valdybos pareigūnai sulaikė kyšininkavimu įtariamus VĮ Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros vyriausiąjį patarėją Ž.Putramentą ir buvusią direktorę Rasitą Kraujelytę-Noreikienę. Taip pat buvo sulaikyta šiuos valstybės tarnautojus papirkusi dviejų įmonių savininkė K.K.

Pareigūnai įtaria, kad minėti valstybės tarnautojai ir verslininkė sukūrė nusikalstamą korupcijos schemą, pagal kurią verslininkei buvo sudarytos išskirtinės sąlygos laimėti Agentūros organizuojamus viešųjų pirkimų konkursus, kurių bendra vertė apie 128 tūkst. eurų. Už tai verslininkė atsilygindavo dovanų kuponais ir iš viso „padovanojo“ (davė kyšių) apie 10 tūkst. eurų vertės kuponų.

STT pareigūnai taip pat atskleidė, kaip dovanų kuponai buvo iškeičiami į grynuosius pinigus. Korupcija įtariami valstybės tarnautojai, gavę dovanų kuponus, už juos įsigydavo prekių (pavyzdžiui, brangius kailinius), kurias vėliau grąžindavo, o už parduotuvėms sugrąžintas prekes gaudavo grynuosius.

STT pareigūnai toliau atlieka ikiteisminį tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.