Išgaravo studentės žudiko drąsa – galvą nuolat slepia po gobtuvu

Dvidešimtmetės studentės Justinos Šikšniūtės nužudymu kaltinamas 23 metų Valdas Jankauskas Klaipėdos apygardos teisme slepia galvą po gobtuvu. Penktadienis jam – sunki diena: tarp liudytojų – ir merginos artimieji.

Klaipėdos apygardos teisme V.Jankauskas nuolat galvą slepia po gobtuvu.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Klaipėdos apygardos teisme V.Jankauskas nuolat galvą slepia po gobtuvu.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Pasak T.Elskio, tragedijos vakarą V.Jankauskas elgėsi taip, tarsi nieko nebuvo nutikę.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Pasak T.Elskio, tragedijos vakarą V.Jankauskas elgėsi taip, tarsi nieko nebuvo nutikę.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Aušra Pilaitienė

Sep 11, 2015, 2:16 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 9:04 AM

J.Šikšniūtės močiutė, pas kurią anūkė svačiavosi savaitgalį ir iš jos namų išvažiavo į siaubingai pasibaigusią paskutiniąją kelionę, laukdama teismo posėdžio nuolat braukė ašaras.

Tragedijos dieną turės prisiminti ir šilutiškis Tomas Elskis, padėjęs V.Jankauskui ištraukti jo automobilį iš griovio prie Lankupių.

„Tą vakarą, kai važiavome pro šalį, prie jo jau buvo sustojęs vienas automobilis. Ir aš sustojau padėti nieko neįtardamas. O vėliau paaiškėjo, kad padėjau žudikui, – pasakojo T.Elskis. _ Tuomet buvo tamsu, jis buvo išlipęs iš mašinos, aiškino, kad tarsi kažkas metė akmenį į langą. Jis elgėsi ramiai, lyg niekur nieko. Tamsoje neįžiūrėjome, ar kas yra automobilyje, jokių garsų nesigirdėjo. Ištrauktas iš griovio sėdo ir nuvažiavo. Tik vakare internete perskaičiau, kas atsitiko, ir nuėjau į policiją“.

Šiandien be žuvusiosios artimųjų taip pat bus apklaustas ir metalo supirktuvės darbuotojas. Į ją po tragedijos V.Jankauskas atvažiavo parduoti automobilio.

V.Jankauskas kaltę pripažįsta iš dalies. Jam gresia kalėjimas iki gyvos galvos. Baudžiamoji byla nagrinėjama už uždarų durų.

J.Šikšniūtės tėvai posėdžiuose nedalyvauja. Jų advokatas Gintaras Gricius sakė, kad vienturtės dukters netekusiems mažeikiškiams tai per sunku. J.Šikšniūtės tėvai pateikė 100 tūkst. eurų neturtinės žalos ir 1541,79 euro turtinės žalos ieškinius. Nužudytosios merginos tėvai gavo du laiškus iš V.Jankausko. Jis neva atsiprašo jų dėl įvykio, bet labiau gaili savęs. Laiškuose daugiau nuogąstavimų, kas jo laukia, baimės dėl ateities negu apgailestavimo“, – sako G.Gricius.

Ikiteisminiam tyrimui dėl žiauraus merginos išniekinimo ir nužudymo vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras Aurelijus Stanislovaitis. Jis palaiko valstybinį kaltinimą byloje. Pasak Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroro Aurelijaus Stanislovaičio, yra duomenų, kad V.Jankauskas iš anksto ruošėsi nusikaltimui – dar prieš susitikimą su mergina jis buvo nuvykęs prie statomo namo, kur paskui mergina buvo išžaginta.

V.Jankauskui pateikti kaltinimai dėl seksualinio prievartavimo, išžaginimo ir nužudymo esant aukai bejėgiškos būklės. Nustatyta, kad mergina buvo pasmaugta rankomis, prieš tai jos kojas surišus diržu. J.Šikšniūtė dingo pernai lapkričio 16-osios vakarą, kai pakeleivinga mašina iš Saugų gyvenvietės Šilutės rajone, kur svečiavosi pas močiutę, norėjo grįžti į Klaipėdą. Čia ji universitete studijavo viešąjį administravimą ir gyveno studentų bendrabutyje.

V.Jankauskas pasisiūlė ją parvežti – apie tokias paslaugas mergina sužinojo internete. Vairuotojo pažymėjimo jis niekada neturėjo. Jis greitai tapo pagrindiniu įtariamuoju, nors po nusikaltimo elgėsi lyg niekur nieko. Po pusantros paros V.Jankauskas buvo sulaikytas.

V.Jankauskas stengėsi suklaidinti tyrėjus. Netgi po to, kai prisipažino nužudęs V.Šikšniūtę, vaikinas tvirtino, kad aukos kūną įmetė į Minijos upę, tačiau nuogos merginos palaikai buvo rasti Macikų kaime, netoli įtariamojo motinos namų. Ji buvo išrengta, o kūnas apdengtas šakomis. Ekspertai nustatė, kad mergina buvo išžaginta, o po to pasmaugta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.