Nepilnamečių žudikų ketvertas – teisiamųjų suole

Keturi vaikiškai atrodantys paaugliai penktadienį buvo atvesdinti į Panevėžio apygardos teismo salę. Jie teisiami už tai, kad mirtinai sumušė 53 – jų metų Visagino gyventoją.

L.Smirnova stebėjosi jos vyrą užmušusių paauglių žiaurumu<br>V.Petrauskienės nuotr.
L.Smirnova stebėjosi jos vyrą užmušusių paauglių žiaurumu<br>V.Petrauskienės nuotr.
Prieš posėdį L.Smirnova kalbėjosoi su valstybinį kaltinimą palaikančia prokurore Jelena Sabaliauskiene<br>V.Petrauskienės nuotr.
Prieš posėdį L.Smirnova kalbėjosoi su valstybinį kaltinimą palaikančia prokurore Jelena Sabaliauskiene<br>V.Petrauskienės nuotr.
Dviejų teisiamųjų mamos bendravo tik tarpusavyje.<br>V.Petrauskienės nuotr.
Dviejų teisiamųjų mamos bendravo tik tarpusavyje.<br>V.Petrauskienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Virginija Petrauskienė

Sep 18, 2015, 2:58 PM, atnaujinta Oct 15, 2017, 4:57 AM

Du penkiolikmečiai, vienas šešiolikos, ir pats vyriausias septyniolikos – tai tik dalis gaujos, sėdusios į teisiamųjų suolą. Dar du jauni žudikai nusikaltimo metu buvo vaikai, jiems nebuvo sukakę net keturiolikos. Todėl jie nėra teisiami už tai, kad negalintį apsiginti žmogų mušė kumščiais, spardė ir ant jo šokinėjo kojomis.

Nepilnamečių nužudymu ir plėšimu kaltinamų paauglių byla svarstoma uždaruose posėdžiuose. Į pirmąjį atvyko dviejų teisiamųjų mamos. Dar du teisiamieji – Visagino vaikų globos namų auklėtiniai. Teismo salėje sėdėjo ir globos namų atstovė, vaiko teisių apsaugos specialistė.

Nužudytojo Aleksandro Smirnovo žmona Liudmila Smirnova prieš posėdį sakė negalinti patikėti vaikų ir paauglių žiaurumu. Moteris pasakojo, kad apie vyro mirtį sužinojo iš policijos pareigūnų. Kelerius metus iki vyro mirties sutuoktiniai kartu nebegyveno, nors susitikdavo ir bendraudavo. Moteris neslėpė, kad jos dabar jau suaugusių vaikų tėvas smarkiai girtaudavo.

Bylos duomenimis, praėjusių metų spalį viename Visagino daugiabutyje buvo rastas asocialiai gyvenusio vyro lavonas. Pradžioje manyta, kad mirtis nesmurtinė. Tačiau ekspertai nustatė, kad vyras mirė dėl patirtų sumušimų.

Nusikaltimą tiriantys pareigūnai nustatė įtariamuosius – 13 – 16 metų paauglių grupę. Jie kelis kartus užpuolė ir sumušė A.Smirnovą, norėdami jį apiplėšti. Paaugliai iš savo aukos atėmė 270 litų, elektroninę banko kortelę. Tačiau patys ja negalėjo pasinaudoti.

Bylos tyrėjus sukrėti tai, kad įtariamieji yra tokio jauno amžiaus. Visi jie Visagino bendrojo lavinimo mokyklų moksleiviai. Tiesa, kai kurie įtariamieji prieš tai buvo žinomi policijai dėl įvairių smulkių nusikaltimų.

Keturi plėšimu ir žmogžudyste kaltinami nepilnamečiai teismo laukė nelaisvėje. Vienas iš jų įkalinimo įstaigoje atlieka bausmę už kitą padarytą nusikaltimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.