E.Daktaras kibo prie Šviniaus žmonos: „Ar žinai, su kuo kalbi?“

Kauno apylinkės teismas antradienį pratęsė baudžiamosios bylos, kurioje Kauno nusikaltėlių vadeivos Henrikos Daktaro sūnaus 32 metų Enriko Daktaro pagrobimu kaltinamas prieštaringos reputacijos verslininkas 46 metų tauragiškis Arūnas Pukelis (Švinius), svarstymą.

Teisme E.Daktaro pagrobimo byloje parodymus davė A.Pukelio žmona V.Milkintaitė (dešinėje) ir jos pusseserė R.Stroputė.<br>V.Trainio nuotr.
Teisme E.Daktaro pagrobimo byloje parodymus davė A.Pukelio žmona V.Milkintaitė (dešinėje) ir jos pusseserė R.Stroputė.<br>V.Trainio nuotr.
E.Daktaras byloje dėl neteisėto laisvės atėmimo yra pripažintas nukentėjusiuoju.<br>M.Patašiaus nuotr.
E.Daktaras byloje dėl neteisėto laisvės atėmimo yra pripažintas nukentėjusiuoju.<br>M.Patašiaus nuotr.
Teisme E.Daktaro pagrobimo byloje parodymus davė A.Pukelio žmona V.Milkintaitė (dešinėje) ir jos pusseserė R.Stroputė.<br>V.Trainio nuotr.
Teisme E.Daktaro pagrobimo byloje parodymus davė A.Pukelio žmona V.Milkintaitė (dešinėje) ir jos pusseserė R.Stroputė.<br>V.Trainio nuotr.
A.Pukelis neneigė, jog E.Daktaras buvo vežiojamas bagažinėje, bet tvirtino nekėlęs rankos prieš Henytės sūnų.<br>M.Patašiaus nuotr.
A.Pukelis neneigė, jog E.Daktaras buvo vežiojamas bagažinėje, bet tvirtino nekėlęs rankos prieš Henytės sūnų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Vygandas Trainys

Sep 22, 2015, 8:20 AM, atnaujinta Oct 14, 2017, 2:41 PM

Planuojama apklausti bylos liudininkes – A.Pukelio žmoną Vestiną Milkintaitę, jos pusseserę Rūtą Stroputę ir patį A.Pukelį, kuris pageidauja duoti parodymus paskutinis.

Taip pat papildomai ketinama apklausti nukentėjusiuoju byloje pripažintą E.Daktarą.

A.Pukelis, pravarde Švinius, anksčiau taip pat buvo siejamas su nusikalstamu pasauliu.

Sumuštas ir bagažinėje vežiotas, keturių dantų netekęs ir laukuose išmestas teisme nutarė laikytis nusikalstamo pasaulio taisyklių – teisme pareiškė neprisimenantis, kas jį pagrobė.

Nors teisme apklausiamas E.Daktaras neišsidavė, jog pažino A.Pukelį, rugsėjo viduryje po eilinio teismo posėdžio prasitarė žurnalistams, jog Švinius veikė banditiškais metodais.

Už neteisėtą laisvės atėmimą  Šviniui vis tiek gresia iki ketverių metų nelaisvės.

Teisme per ankstesnius posėdžius liudijo E.Daktaras, jo draugai, motina Ramutė Daktarienė, naktinio klubo, prie kurio įvyko incidentas, apsaugininkai, kiti asmenys.

Teisiamajam – įspėjimas?

„Pagrobimo metu buvau girtas, be to, A.Pukelį pastarąjį kartą aš mačiau prieš daugelį metų, todėl negalėčiau jo atpažinti“, – per ankstesnius teismo posėdžius aiškino E.Daktaras.

Tačiau Švinius buvo gerokai atviresnis. Jis prisipažino įgrūdęs H.Daktaro atžalą į bagažinę, nes norėjęs atkeršyti už savo žmonos V.Milkintaitės pažeminimą. Tačiau jis neigė naudojęs prieš Enriką kitokį smurtą.

Kaltinamasis aiškino neįsivaizduojantis, kas E.Daktarui nuskėlė keturis dantis, sulaužė ranką ir visą kūną nusėjo mėlynėmis.

„E.Daktaras pažemino mano šeimą, todėl aš nusprendžiau ir jį pažeminti. Jis ne savo noru atsidūrė bagažinėje.

Nuvežęs į Kauno rajoną jį paleidau. Tai jam bus pamoka“, – teigė A.Pukelis.

Dažnai kartojęs žodžius „nežinau“, „neprisimenu“, „neįsidėmėjau“, E.Daktaras teisme piktai dėbčiodavo į Švinių ir mestelėjo dviprasmiškai nuskambėjusią frazę: „Gyvenimas dar sudėlios visus taškus.“

Praeityje su A.Pukeliu artimai bendravęs H.Daktaras įniršo sužinojęs apie sūnaus pagrobimą ir viešai pareiškė, kad Švinius kentės.

Užsipuolė patrauklią moterį

Konfliktas tarp E.Daktaro ir A.Pukelio kilo 2014 metų lapkričio 15-osios vakarą pasibaigus Džordanos Butkutės koncertui.

E.Daktaras prie „Žalgirio“ arenos išvydo patrauklią tamsiaplaukę ir bandė su ja užmegzti pokalbį, siūlė kartu praleisti vakarą.

„Prasiplauk akis – ar nematai, su kuo kalbi“, – gerbėją piktai atstūmusi 30-metė V.Milkintaitė sulaukė atkirčio – E.Daktaras šliūkštelėjo jai ant galvos alkoholinio kokteilio.

A.Pukelio žmona į koncertą buvo atvykusi su savo draugėmis ir giminaitėmis.

E.Daktaras buvo agresyvus

Teisme antradienį liudijusi V.Milkintaitė papasakojo apie incidentą, įvykusį „Žalgirio“ arenoje. 

Tiesa, ji tiksliai neatsiminė įvykio detalių, todėl paprašė teisėjo V.Kalkausko pagarsinti jos parodymus, duotus ikiteisminio tyrimo metu.

Pernai gruodį policijoje apklausta V.Milkintaitė patvirtino buvusi su giminaitėmis ir savo mama „Žalgirio“ arenoje.

„Rūbinėje sutikau E.Daktarą, jis buvo agresyvus, kibo prie apsaugos darbuotojų, šaukė ant jų. Pajutau, kad gali kilti konfliktas.

Kildama laiptais į viršų, pajutai stiprų bakstelėjimą į nugarą. Jis pasakė man „graži šikna, ar galiu nuimti plauką?“.

Pažiūrėjau į jį, bet nieko nesakiau. Išėjus į lauką, E.Daktaras toliau kabinėjosi, jo akys buvo paklaikusios. Jis užtvėrė mums kelią, grąsino, trypė kojomis. Kai pasakiau, jog nenoriu su juo bendrauti. Norėjau kuo greičiau išeiti, kad nenukentėtų mano mažametė dukrelė.

Jis niršęs ėmė šaukti, jog aš nežinanti, su kuo kalbu, ir apliejo mane koka kola, užsipuolė ir mano pusseserę R.Stroputę. Iš mūsų kompanijos niekas jo neapliejo. Apliejęs mane, jis pasakė: „Dabar žinosi, kas aš esu“. 

Paskambinau vyrui iš automobilio ir papasakojau, kas atsitiko. Apie tolesnius įvykius tik iš žiniasklaidos kitą dieną sužinojau. Arūnas sakė, jog geriau bus, jei aš mažiau žinosiu. Grįžau namo savo automobiliu – nors buvau išmušta iš vėžių, vairavau iki Tauragės“, – tvirtino policijai V.Milkintaitė. 

„Pamačiau simpatišką moterį ir labai mandagiai jos paklausiau, ar galiu nuimti nuo rūbų plauką. Ji piktai atkirto, jog nusiimčiau plauką sau nuo galvos. Pajutęs jos agresiją, pats susinervinau. Jokių užuominu apie „šiknas“ nebuvo, taip pat nesigyriau, kas esu – tuo visai nesididžiuoju. Aplieti A.Pukelio žmoną galėjau netyčia“, – atkirto E.Daktaras.

Henytės sūnus kėlė baimę

Anot R.Stroputės, po koncerto rūbinėje ji sutiko E.Daktarą ir jo draugą A.Jonaitį, kurį ji pažinojo. 

„E.Daktaras priėjo prie mano pusseserės Vestinos ir ją kabino, neatstojo nuo jos, kažką vis pasakojo. Pakilus laiptais, jis mus pralenkė, lauke užpylė ant Vestinos koka kolą.

Vestina pasakė, jog nenori turėti su juo nieko bendro, todėl E.Daktaras, matyt, labai įsižeidė. Jis atrodė savimi labai pasitikintis, elgėsi agresyviai. Jo veiksmai man kėlė baimę, be to, žinojau, kad jis yra E.Daktaras – tai taip pat kėlė nerimą“, – antradienį teisme kalbėjo R.Stroputė, buvusi arenoje kartu su savo dvejomis seserimis.

Po incidento R.Stroputė paskambino arenoje buvusiam E.Daktaro draugui Andriui Jonaičiui, kuris atsiprašė dėl E.Daktaro elgesio.

E.Daktaro advokatas teiravosi, kur incidento metu buvo R.Stroputė, kuo ji buvo apsirengusi, ar ji galėjo matyti ir girdėti konfliktą.

Po konflikto R.Stroputė bendravo su A.Pukeliu: „Pasakiau jam, kad Vestina labai įsitempusi, grįžta namo. Arūnas nesakė, kad važiuos į Kauną, neklausinėjo, kur yra E.Daktaras“.

Vyko ginti žmonos garbės

A.Pukelis tvirtino, jog po Dž.Butkutės koncerto jam verkdama paskambino ir papasakojo, kaip E.Daktaras užpylė jai ant galvos litrą koka kolos, kai ji nesutiko su juo bendrauti. 

Švinius prisipažino iškart po skambučio vykęs į Kauną, nes norėjo pasikalbėti su E.Daktaru ir su juo viską išsiaiškinti. 

Kauno centre Švinius ieškojo E.Daktaro įvairiuose klubuose, kol surado jį vienoje naktinio pasilinksminimo vietų, esančioje V.Putvinskio gatvėje.

Švinius, jį sutikęs lauke, pasakė, kad nori su juo pasikalbėti. 

Iš pradžių jiedu bendravo draugiškai. 

Esą Švinius tik norėjo, kad E.Daktaras atsiprašytų jo žmonos. 

Henytės sūnus pasakė, jog jam nesvarbu, kieno tai buvo žmona. 

„Pažeminai mano šeimą, dabar pats būsi pažemintas. Prasivėdinsi“, – pasakojo A.Pukelis. 

Buvo žiauriai sumuštas

Konfliktą arenoje matęs E.Daktaro draugas A.Jonaitis jam pašnibždėjo, kad tai – Šviniaus moteris.

Bičiuliai po incidento nuėjo linksmintis į Kauno barus, o V.Milkintaitė pasiskundė savo vyrui.

Šis iš Tauragės skubiai atvyko keršyti žmonos skriaudikui.

Praėjus keturioms valandoms po incidento A.Pukelis per pažįstamus sužinojo, kad E.Daktaras užsuko į Kauno centre įsikūrusį klubą „Mojo Lounge“.

Netoli klubo E.Daktaras buvo užpultas, nuvežtas į pakaunės apylinkes ir ten žiauriai sumuštas.

Automobilio bagažinėje – be sąmonės

Naktį prie klubo pasirodęs Švinius pasiūlė Henytės sūnui pasišnekėti. Kai juodu nuėjo į tarpuvartę, pasipylė smūgiai.

Įtariama, kad E.Daktaro ten laukė dar keli vyrai.

Henytės sūnus buvo sudaužytas ir įmestas į Šviniaus automobilio „MercedesBenz“ bagažinę. Enrikas buvo praradęs sąmonę.

Atsigavęs bagažinėje Henytės atžala nerado kišenėje mobiliojo telefono. Jis pradėjo spardyti dangtį, tačiau užrakto neįveikė.

Pagrobėjai nuvežė E.Daktarą į pakaunės Ringaudų miestelio apylinkes ir tęsė egzekuciją.

Pažemino savo auką

„Kai įkėliau E.Daktarą į bagažinę, jis nesipriešino. Aš jo nemušiau – nežinau, kaip jis susižalojo, gal diskotekoje. Nuvežiau į Kauno apylinkes ir ten jį paleidau. Kur dingo jo telefonas, taip pat nežinau.

Jei būtų atsiprašęs, būtume paspaudę vienas kitam rankas, ir viskas. Tačiau kai jis nesutiko to padaryti, nusprendžiau pamokyti. Nuvežęs už Kauno, draugiškai padėjau jam išlipti iš bagažinės ir nuvažiavau“, – aiškino A.Pukelis.

Kitaip apie įvykį pasakojo Henytės sūnus. Anot E.Daktaro, pavadinę jį „pyderu“, užpuolikai sudavė jai mažiausiai trylika kartų. Esą buvo ne vienas pagrobėjas, o devyni.

Paskui Enrikas buvo paleistas plyname lauke ir pėsčiomis pasiekė Mitkūnų kaime esančią degalinę.

Operatorius atkreipė dėmesį į keistai besielgiantį praeivį – visas purvinas jis teiravosi, kur esąs ir kiek kilometrų šią vietovę skiria nuo Kauno.

Jis paprašė iškviesti taksi ir po ketvirčio valandos išvyko.

Namie E.Daktaro jau laukė policijos pareigūnai, kuriuos iškvietė jo motina R.Daktarienė.

Ji tvirtino naktį sulaukusi nepažįstamo vyriškio skambučio, kad sūnų pagrobė Švinius: „Reikalas labai rimtas.“

Rasti DNR pėdsakai

Nepaisant lūžių ir kitų sužalojimų teisme jis antradienį pareiškė, jog nesijaučia nukentėjusiuoju. 

Medikai E.Daktarui nustatė rankos lūžį, muštines žaizdas kaktoje, paakiuose, lūpose, kojose, rankose, keturių dantų nuskėlimą, galvos smegenų sukrėtimą. Ekspertai atmetė, jog sužalojimai galėjo atsirasti griūnant – greičiausiai tai kumščių ir spyrių pasekmė.

Patikrinus Šviniaus automobilį „Mercedes Benz“, kuriuo buvo vežiojamas E.Daktaras, buvo rasti jo DNR pėdsakai.

Pagal A.Pukelio mobilaus telefono signalą nustatyta, kad incidento metu jis buvo Kauno centre ir senamiestyje, paskui – Mitkūnų kaime. Ten jis buvo maždaug iki 2 valandos, o paskui išvyko į Tauragę.

Pagarsinti vaizdo įrašai

Teismo posėdžio metu E.Daktaro advokatas pageidavo, jog būtų peržiūrimi vaizdo įrašai arenoje ir prie naktinio klubo, kur buvo pagrobtas Henytės sūnus, tačiau teismas šio prašymo netenkino – pakako tik pagarsinti vaizdo įrašų esmę.

Prie naktinio klubo vaizdo kameros užfiksavo, jog po vidurnakčio privažiavo juodos spalvos „Mercedes“, buvo matyti, kaip A.Pukelis ir dar du vyrai stovi prie klubo pastato. Atsiskyręs nuo trijulės, Švinius priėjo prie E.Daktaro, ištiesė jam ranką, pasisveikino. Abu ėjo link mašinos, A.Pukelis apkabino E.Daktarą. 

Paskui juos ėjo maždaug devyni vyrai, dalis iš jų greičiausiai buvo A.Pukelio pažįstami.

Tačiau paties įgrūdimo į bagažinę vaizdo kameros neužfiksavo, tik spėta nufilmuoti, kaip nuvažiuoja „Mercedes“ V.Putvinskio gatve.

Vaizdo kamera užfiksavo E.Daktarą ir arenoje, tačiau tyrimui reikšmingų detalių neaptikta.

Antradienį teismo posėdžio metu E.Daktaras pakartojo, jog niekam neturįs pretenzijų, nors dar visai neseniai kaltino Švinių prieš jį veikus banditiškais metodais.

Teisme kito posėdžio metu, kuris įvyks lapkričio 3 dieną,  bus sakomos baigiamosios kalbos. E.Daktaras pageidavo tolesniuose posėdžiuose nedalyvauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.