Sieros rūgštimi auką apipylęs budelis lieka laisvėje

Kauno apygardos teismui antradienį nepavyko atversti baudžiamosios bylos, kurioje 49 metų alytiškis Gintautas Banevičius kaltinamas savo 58 metų žmonos Kazimieros Banevičienės apipylimu sieros rūgštimi.

G.Banevičius iš pavydo įvykdė kraupų nusikaltimą – sieros rūgštimi sužalojo savo žmoną.<br>M.Paašiaus nuotr.
G.Banevičius iš pavydo įvykdė kraupų nusikaltimą – sieros rūgštimi sužalojo savo žmoną.<br>M.Paašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Sep 29, 2015, 4:52 PM, atnaujinta Oct 12, 2017, 8:39 PM

Po pakartotinės medicinos ekspertizės teisėjų kolegijai susirinkus į posėdį, jame negalėjo dalyvauti kaltinamojo ir nukentėjusios moters advokatai. Kitas posėdis įvyks spalio pabaigoje.

Antros ekspertizės metu nustatyta, jog K.Banevičienės sveikatai buvo sutrikdyta sunkiai.

Anksčiau K.Banevičienės būklę tyrusi kita Kauno medikų komisija šokiravo nukentėjusiąją ir jos artimuosius, pareikšdama, jog moteriai sveikata buvo sutrikdyta nesunkiai. Tuo savo akimis negalėjo patikėti ir Niurnbergo (Vokietija) ligoninės, kurioje gydoma alytiškė, medikai.

Kadangi neįvyko posėdis, teismas negalėjo perkvalifikuoti kaltinimų – formaliai G.Banevičius vis dar teisiamas dėl pasikėsinimo nužudyti ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Kaltinimą palaikantis Kauno prokuroras Darius Jakutis nemano, jog dėl sunkaus nusikaltimo atsakomybėn patrauktą vyrą iki nuosprendžio tikslinga suimti: „Jis lanko teismo posėdžius, nesislapsto, nėra grėsmės, jog paveiks nukentėjusiąją, kuri šiuo metu gyvena užsienyje“.

Sieros rūgštis moteriai pažeidė kairę akį, sudarkė veidą, petį, kaklą, krūtinę, ranką, kojas, ji ištvėrė daugybę plastinių operacijų. Alytiškės veidas ir kitos kūno vietos buvo nusėtos kraujuojančiomis žaizdomis, skausmingas gydymas trunka jau daugiau nei dvejus metus.

Po kraupaus nusikaltimo moterį išgąsdino žinios apie naujus grasinimus. G.Banevičius savo giminaičiams prie taurelės esą prasitarė, jog sutuoktinė iš jo dar gavo per mažai, ko nusipelnė.

„Gąsdinimų nužudyti buvau sulaukusi ir anksčiau. Vyras šaukdavo, jog gyva į Vokietiją neišvažiuosiu. Jis buvo užsiminęs, kad mudviejų laukia šalta kapo duobė“, – prisiminė K.Banevičienė, galutinai nutraukusi su smurtautoju bet kokius saitus.

K.Banevičienė deginančiu skysčiu buvo aplieta 2013 metų gegužės 16 dieną, Alytuje esančiame savo bute.

Pavydus vyras ją apliejo sieros rūgštimi įtardamas, jog žmona ketina jį palikti.

G.Banevičius teisme neneigė apipylęs sutuoktinę, tačiau esą norėjęs ją tik pagąsdinti.

Moteris tvirtino priešingai – sutuoktinis po cheminės atakos sušvokštė: „Mažyte, dabar – paskutinės tavo gyvenimo minutės“.

K.Banevičienei pavyko pabėgti iš buo, nes budelis nusidegino rankas. Kaimynai nedelsiant iškvietė pagalbą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.