Po kruvinų muštynių teisiama marga kompanija

2015 m. rugsėjo 30 d. 13:39
Milda Kuizinaitė

Septynis kartus teistas bedarbis, lombardo vadovas ir smulkiu verslu

Daugiau nuotraukų (4)
Vitalijus Borodačius buvo nužudytas praėjusių metų Kūčių išvakarėse. Su draugų kompanija šalia Kalvarijų turgaus vakarą leidęs 24 metų jaunuolis įsivėlė į muštynes, kurios prokurorų teigimu, kilo be jokios rimtos priežasties.
Atvykus policijos pareigūnams, gyvybės ženklų nerodantis V.Borodačius gulėjo ant lombardo „Aurora Gold“ laiptų. Medikai jam padėti nebegalėjo, vaikinas buvo miręs.
Netrukus pareigūnai sulaikė šiose muštynėse dalyvavusį 27 metų Ilją Matiukovą bei lombardui „Aurora Gold“ vadovaujantį ir kitoje bendrovėje finansininku dirbantį 40-metį Rolandą Karloną.
Po dviejų parų policijai įkliuvo ir neseniai iš Norvegijos grįžęs 44 metų Sergejus Volkovas.
Teigiama, jog septynis kartus už vagystes teistas S.Volkovas dėl mažareikšmės priežasties užpuolė keturių jaunuolių kompaniją, kurioje buvo ir viena mergina.
Jis pasikvietė į pagalbą savo pažįstamą R.Karloną ir teleskopine lazda lazda daužė bei peiliu badė V.Borodačių. Kai R.Karlonas pasitraukė iš įvykio vietos, S.Volkovas lazdą perdavė I.Matiukovui ir toliau tęsė egzekuciją.
Ekspertai nustatė, jog jaunuoliui mažiausiai 10 kartų buvo durta peiliu ir 7 kartus smogta rankomis ir kojomis. Jis mirė dėl širdies ir plaučių sužalojimų.
Tyrimo metu nustatyta, jog peiliu jį badė R.Karlonas ir S.Volkovas, todėl jiems abiems pareikšti kaltinimai dėl tyčinio nužudymo. Abu vyrai savo kaltę neigė.
I.Matiukovas kaltinamas tik viešosios tvarkos sutrikdymu, nes vyras buvo mušamas viešoje vietoje, stebint kitiems žmonėms. Smulkiu verslu užsiimantis I.Matiukovas vienintelis pripažino kaltę ir sutiko pirmasis duoti parodymus.
„Jei tai padarė jie, galiu pasakyti, kad elgėsi nežmoniškai. Žmonės taip nesielgia“, – sakė nužudytojo sesuo Aurelija Budrikienė. Kaltinamiesiems ji yra pareiškusi 20 tūkstančių eurų ieškinį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.