J.Šikšniūtės budeliui V. Jankauskui gresia 20 metų nelaisvės

Įtariamam dvidešimtmetės studentės Justinos Šikšniūtės žudikui 23 metų Valdui Jankauskui prokuroras paprašė skirti dvidešimt metų nelaisvės. Klaipėdos apygardos teisme pirmadienį apklausta jo motina tikino, kad sūnus buvo labai geras – iki tragedijos ne tik kad rankos prieš nieką nepakeldavo, bet ir piktesnio žodžio nepasakydavo.

V.Jankauskas nuolat slepia veidą po gaubtuvu.<br>A.Pilaitienės nuotr.
V.Jankauskas nuolat slepia veidą po gaubtuvu.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Oct 5, 2015, 12:34 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 9:55 PM

Motina teigė nieko bloga neįtarusi, kai lemtingąją naktį sūnus grįžo į namus palikęs šaltyje gulėti išniekintą ir pasmaugtą merginą. Tik stebėjosi, kad jis taip vėlai grįžo, nes taip esą nebūdavo.

Motina dar sušlavė pabirusius išdužusio automobilio durų lango stiklus. Vėliau jos namuose kriminalistai rado automobilio valstybinius numerius, kilimėlius, bet motina esą apie tai nieko nežinojusi.

Sūnus neturėjo vairuotojo pažymėjimo, neva tuo metu taupė pinigus vairavimo egzaminams.

Klaipėdos apygardos teisme apklausiamas medicinos ekspertas patvirtino, kad J.Šikšniūtės mirties priežastis – pasmaugimas. Mergina buvo išrengta, sumušta, išžaginta, surišta, pasmaugta, nuvilkta į laukymę netoli žudiko namų, apdengta šakomis ir palikta.

Net sunku patikėti, kad smulkaus sudėjimo V.Jankauskas padarė tokį žiaurų nusikaltimą. Vedamas į teismo salę jis kruopščiai slepia galvą ir veidą po gobtuvu.

V.Jankauskas kaltę pripažįsta iš dalies. Jam grėsė kalėjimas iki gyvos galvos.

J.Šikšniūtės tėvai posėdžiuose nedalyvauja. Jų advokatas Gintaras Gricius sakė, kad vienturtės dukters netekusiems mažeikiškiams tai per sunku.

J.Šikšniūtės tėvai pateikė 100 tūkst. eurų neturtinės žalos ir 1541,79 euro turtinės žalos ieškinius.

Nužudytosios merginos tėvai gavo du laiškus iš V.Jankausko.

Jis neva atsiprašė jų dėl įvykio, bet labiau gaili savęs. Laiškuose daugiau nuogąstavimų, kas jo laukia, baimės dėl ateities negu apgailestavimo.

Pasak Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroro Aurelijaus Stanislovaičio, yra duomenų, kad V.Jankauskas iš anksto ruošėsi nusikaltimui – dar prieš susitikimą su mergina jis buvo nuvykęs prie statomo namo, kur paskui mergina buvo išžaginta.

Tai vakar patvirtino ir šalia tragedijos vietos gyvenantis vyras. Jo teigimu, čia panaši mašina buvo atvažiavusi ir anksčiau.

V.Jankauskas kaltinamas seksualiniu prievartavimu, išžaginimu ir nužudymu esant aukai bejėgiškos būklės.

J.Šikšniūtė dingo pernai lapkričio 16-osios vakarą, kai pakeleivinga mašina iš Saugų gyvenvietės Šilutės rajone, kur svečiavosi pas močiutę, norėjo grįžti į Klaipėdą. Čia ji universitete studijavo viešąjį administravimą ir gyveno studentų bendrabutyje.

V.Jankauskas pasisiūlė ją parvežti – apie tokias paslaugas mergina sužinojo internete. Vairuotojo pažymėjimo jis niekada neturėjo.

Jis greitai tapo pagrindiniu įtariamuoju, nors po nusikaltimo elgėsi lyg niekur nieko. Po pusantros paros V.Jankauskas buvo sulaikytas.

V.Jankauskas stengėsi suklaidinti tyrėjus. Netgi po to, kai prisipažino nužudęs V.Šikšniūtę, vaikinas tvirtino, kad aukos kūną įmetė į Minijos upę, tačiau nuogos merginos palaikai buvo rasti Macikų kaime, netoli įtariamojo motinos namų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.