Galvą moteriai apsukusio sukčiaus laukia teisiamųjų suolas

Pažintį su mažametį sūnų auginančia mažeikiške užmezgęs ir ją be pinigų palikęs Mažeikių rajono gyventojas 32 metų Tadas Motuzas už tai turės atsakyti teisme.

Mažametį sūnų auginanti mažeikiškė su jai į akį kritusiu aštuonis kartus teistu vyru susipažino pernai vasarą.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
Mažametį sūnų auginanti mažeikiškė su jai į akį kritusiu aštuonis kartus teistu vyru susipažino pernai vasarą.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2015-10-07 12:12, atnaujinta 2017-10-11 14:39

Mažeikių rajono prokuratūros pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė bylą, kurioje T.Motuzas  kaltinamas sukčiavimu, vagyste, neteisėtu mokėjimo priemonės ir jos duomenų panaudojimu bei neteisėtu prisijungimu prie informacinės sistemos.

Teisiamųjų suole netrukus atsidursiantis T.Motuzas  gerai žinomas policijos pareigūnams. Už įvairius nusikaltimus, daugiausia sukčiavimą, šis Mažeikių rajono gyventojas jau yra teistas aštuonis kartus.

Paimtą paskolą atidavė draugui

Nuo T.Motuzo nukentėjusi mažeikiškė šiam aferistui pateikė beveik dviejų su pusę tūstančių eurų ieškinį turtinei žalai atlyginti. Dar pusantros tūkstančio eurų iš kaltinamojo teisme bandys išsireikalauti viena greituosius kreditus teikianti bendrovė.

Mažametį sūnų auginanti mažeikiškė su jai į akį kritusiu T.Motuzu susipažino pernai vasarą.

Iš pradžių tarpusavio santykiai klostėsi puikiai, ir jau po kelių savaičių pora apsigyveno kartu moters namuose.

Neilgai trukęs T.Motuzas savo draugei papasakojo, kad turi nekilnojamojo turto agentūrą, ir pasiguodė, jog jam šiuo metu verkiant reikia paskolos.

Padėti suskubusi mažeikiškė savo vardu paėmė 2000 litų paskolą ir pinigus atidavė savo naujajam draugui.

Namuose pasigedo auksinių papuošalų

Po kurio laiko moteris pastebėjo, kad dingo jos auksiniai papuošalai.

Šiuos papuošalus iš gyvenimo draugės pavogęs ir juos parduoti ketinęs T.Motuzas pasiteisino, kad ketino iš paimtų juvelyrinių dirbinių užsakyti jai skirtą kaklo papuošalą.

Moteris tokiu T.Motuzo pasiteisinimu patikėjo. Vėl suklusti mažeikiškė turėjo po poros savaičių, kai jai dingo telefonas.

Kad gyvenimo draugas rezga kažką negera, moteris įtarė, kai dar po kurio laiko visai atsitiktinai automobilyje po sėdyne aptiko savo prisijungimo prie interneto banko dokumentus, o draugo piniginėje – savo banko kortelę.

Kai aiškinantis santykius suįžūlėjęs T.Motuzas pareikalavo, kad draugė jam duotų savo banko kortelę, moteris liepė vyrui grąžinti iš jos gautus pinigus ir pasisavintus daiktus.

Išeidamas pasiėmė ir draugės daiktų

Supratęs, kad daugiau iš šios moters jis nieko nebepeš, T.Motuzas ją paliko.

Vieną vakarą grįžusi namo mažeikiškė neberado ne tik draugo, bet ir dalies savo daiktų, o netrukus iš greitųjų paskolų bendrovių pradėjo gauti raginimus susimokėti paskolas, kurias galimai buvo paėmęs buvęs sugyventinis.

Supratusi, kad tapo sukčiaus auka, mažeikiškė kreipėsi į policiją.

Nors baudžiamojon atsakomybėn patrauktas T.Motuzas tvirtino esąs nekaltas, per ikiteisminį tyrimą buvo surinkta pakankamai duomenų kaltei įrodyti.

Į teisiamųjų suolą jau devintą kartą sėsiančiam aferistui už įvykdytus nusikaltimus gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.