Garsiems pensininkams iš Garliavos – anūkės tvirkintojų etiketė

Garsiai šaukę, kad gina anūkę nuo pedofilų, garliaviškiai Laimutė ir Vytautas Kedžiai iš tiesų patys mergaitę tvirkino. Tai išsiaiškinę prokurorai juos siunčia į teisiamųjų suolą.

Nuolat teismo duris varstantys garliaviškiai L. ir V.Kedžiai šį kartą bus teisiami dėl savo anūkės tvirkinimo.
Nuolat teismo duris varstantys garliaviškiai L. ir V.Kedžiai šį kartą bus teisiami dėl savo anūkės tvirkinimo.
Dukterėčios tvirkinimu įtariama N.Venckienė bus teisiama, jei grįš į Lietuvą.
Dukterėčios tvirkinimu įtariama N.Venckienė bus teisiama, jei grįš į Lietuvą.
Daugiau nuotraukų (2)

Asta Kuznecovaitė („Lietuvos rytas“)

Oct 10, 2015, 5:00 AM, atnaujinta Oct 10, 2017, 11:57 PM

Dviejų žmonių nužudymu įtariamojo Drąsiaus Kedžio ir nuo teisėsaugos pasislėpusios Neringos Venckienės kurpta pedofilijos istorija skaudžiai smogė jų tėvams.

Ilgą laiką visus jiems neįtikusius žmones pedofilais vadinę 72 metų Laimutė ir 77-erių Vytautas Kedžiai bus teisiami dėl savo anūkės tvirkinimo.

Kartu su jais į Kauno apylinkės teismo teisiamųjų suolą sės ir Kedžių kaimynė Olga Girdauskienė, kuri jau yra teisiama dėl daryto poveikio tuomet nukentėjusiąja baudžiamojoje byloje pripažintai L.Stankūnaitės dukteriai.

Tvirkintojams – ieškinys

Šioje byloje L.Stankūnaitė yra pareiškusi O.Girdauskienei 30 tūkstančių eurų civilinį ieškinį.

Dar didesnės sumos ji ketina reikalauti iš savo dukters tvirkintojų. Ikiteisminio tyrimo metu L.Stankūnaitė buvo pareiškusi Kedžiams ir O.Girdauskienei dviejų milijonų litų (579 240 eurų) ieškinį.

Siekiant jį užtikrinti teismas Kedžiams ir O.Girdauskienei laikinai apribojo teisę į jų nekilnojamąjį turtą.

Žodžius patvirtina įrašai

Ikiteisminis tyrimas dėl mažametės tvirkinimo buvo pradėtas išvadavus L.Stankūnaitės dukterį iš laikinosios globėjos N.Venckienės namų.

Ikiteisminio tyrimo teisėjo du kartus apklausta mergaitė neslėpdama papasakojo, ką jai teko patirti Kedžių ir Venckų namuose: kaip teta ir seneliai jai liepė su smulkmenomis pasakoti apie esą ją prievartavusius tris vyrus.

Mergaitės žodžius patvirtino ir Kedžių namuose slapta daryti įrašai. Garso įrašymo technika, teismui leidus, jų namuose buvo sumontuota 2009 metų spalio 5-ąją, iškart po Jono Furmanavičiaus ir Violetos Naruševičienės nužudymo.

Apie klausymosi įrangą Kedžiai nenutuokė, todėl drąsiai mokė mergaitę riesti pasakojimus apie pačius intymiausius dalykus.

Anūkei – sekso pamokos

Klausymosi įranga buvo užfiksuotos ir pamokos, kaip senelis anūkę mokė piešti vyrus su iki žemės nutįsusiais lyties organais ir liepė prisiminti, kad labai skaudėjo, kai vyrai jai kišo „sysalus“ į burną.

„Niekas man nieko nekišo“, – tada V.Kedžiui atsakė mergaitė.

Taip pat užfiksuotas ne vienas grasinimas vaikui, jeigu jis nekalbės taip, kaip Kedžiams ir N.Venckienei reikia.

Mergaitė buvo gąsdinama ne tik fizinėmis bausmėmis, bet ir mirtimi. Esą ji bus atiduota pedofilų klanui, kuris ją nužudys.

Aktyviai prie mergaitės „lytinio švietimo“ prisidėjo ir aukle vadinta O.Girdauskienė, kuri nuolat liepdavo mergaitei pasakoti Kedžių ir Venckų sukurtą istoriją apie tariamą prievartavimą.

L.Stankūnaitės dukters tvirkinimu taip pat yra įtariama ir N.Venckienė, tačiau jos atžvilgiu byla išskirta.

Už šį bei kitus padarytus nusikaltimus buvusi Seimo narė bus teisiama, kai mūsų teisėsaugininkai ją parsigabens iš JAV – ten ji slapstosi jau daugiau kaip pustrečių metų.

Už mažamečio asmens tvirkinimą didžiausia numatoma bausmė yra laisvės atėmimas iki trejų metų.

Abu Kedžiai jau teisti po du kartus

Tai bus trečias kartas, kai sutuoktiniai Kedžiai sės į teisiamųjų suolą.

L.Kedienė buvo pripažinta kalta dėl nepagarbos teismui bei dėl trukdymo antstolei Sonatai Vaicekauskienei vykdyti savo pareigas.

Už šiuos nusikaltimus jai buvo skirtos 2600 ir 3250 litų baudos.

L.Kedienę į teismą dėl šmeižto ir įžeidimo buvo padavęs ir pagrindinis Kauno žudynių bylos liudytojas Mindaugas Žalimas.

Byla jau buvo pradėta nagrinėti teisme, tačiau L.Kedienė atsiprašė M.Žalimo, sumokėjo jo nurodytą sumą ir taip išvengė trečiojo teistumo.

Du kartus teistas ir jos vyras V.Kedys. Už melagingus liudijimus teisme jis turėjo susimokėti 650 litų, o dėl savo elgesio 2012 metų kovo 23 dieną, kai antstolė S.Vaicekauskienė bandė įvykdyti teismo sprendimą grąžinti dukterį L.Stankūnaitei, buvo nubaustas 2600 litų bauda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.