Gina Vilniaus oro uosto siaubūną

Dėl kyšio ėmimo teisiamas Vilniaus oro uosto vairuotojų siaubūnas nenurimsta – prašo panaikinti baudą, kuri jam buvo skirta už tai, kad neatvyko į teismą, rašo „Lietuvos rytas“.

Teisiamą policijos pareigūną J.Glinevičių gąsdina gresianti didelė bauda.
Teisiamą policijos pareigūną J.Glinevičių gąsdina gresianti didelė bauda.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė „Lietuvos rytas“

Oct 13, 2015, 9:26 PM, atnaujinta Oct 10, 2017, 5:52 AM

„Prašau panaikinti man baudą, nes aš tikrai sunegalavau, temperatūra pakilo, spaudimas buvo aukštas“, – tokį neįprastą paskutinį žodį vakar teisme tarė policijos pareigūnas Jonas Glinevičius.

Jis į Vilniaus apygardos teismo suolą sėdo už tai, kad paėmė 200 litų kyšį iš kauniečio Vyto Kreičmono, o pabandęs vilkinti teismo procesą buvo nubaustas 190 eurų bauda.

J.Glinevičiaus advokatas Gražvydas Gudonis buvo iškalbingesnis. Jis ne tik kaltino „Lietuvos rytą“, kad jis, aprašydamas J.Glinevičiaus ir jo porininko Pavelo Brazovskio veiksmus oro uoste, ne tik rodė blogą pavyzdį vairuotojams, bet ir bandė sumenkinti ikiteisminio tyrimo pareigūnų darbą.

Pasak J.Glinevičiaus advokato, jo ginamasis negalėjo rizikuoti savo darbu ir gyvenimu prašydamas kyšio, nes jau metus buvo ne tik žiniasklaidos, bet ir savo viršininkų akiratyje: „Jis buvo didesnio dėmesio zonoje, tad negi rizikuosi dėl kelių litų.“

V.Kreičmonas jo ginamąjį esą apkalbėjo, nes buvo pasipiktinęs, jog pareigūnas jį sustabdė ir paaiškino, kad galėjo nepažeisti Kelių eismo taisyklių, todėl vairuotojas ir jo giminaičiai nutarė melagingai pranešti apie kyšio davimą.

Bandydamas išsukti savo klientą advokatas surietė neįtikėtiną versiją, kuri ir stebino, ir kėlė juoką: „Jie tai norėjo padaryti anonimiškai, bet buvo priversti prisistatyti, todėl jiems teko sukurti istoriją norint išvengti baudžiamosios atsakomybės už melagingą pranešimą.“

J.Glinevičiaus gynėjas tikino, kad byla policijos pareigūnui iš viso neturėjo būti iškelta, nes nei V.Kreičmono žmona Vitalija, nei dukra Asta su vyru Dariumi Deikumi patys nematė, kaip J.Glinevičius prašė pinigų, todėl esą jų parodymais teismas neturėtų vadovautis.

„Iš J.Glinevičiaus paimtos kupiūros buvo sudėtos į voką. Jis vėliau buvo atplėštas nematant ikiteisminio tyrimo teisėjui ir įtariamajam. Taip galėjo būti sunaikinti įkalčiai“, – priekaištavo G.Gudonis ir paprašė teismo J.Glinevičių išteisinti arba skirti minimalią baudą.

Advokato nuomone, 9415 eurų bauda, kurią skirti prašė prokuroras, J.Glinevičiui būtų per didelė, nes jis vienas išlaiko šeimą – žmoną ir du vaikus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.