Suimti Pabaiske pensininką nužudę ir padegę sugyventiniai

Vilniaus apylinkės teismas trečiadienį leido trims mėnesiams suimti Ukmergės rajono Pabaisko miestelio gyventojus 36 metų Igorį T. ir jo sugyventinę 31 metų Arūnę K. Įtariama, kad pora mirtinai sumušė ir padegė pabaiskietį pensininką Joną B.

Šiame name gyvenęs Jonas B. buvo žiauriai nužudytas iš keršto.<br>D.Zimblienės nuotr.
Šiame name gyvenęs Jonas B. buvo žiauriai nužudytas iš keršto.<br>D.Zimblienės nuotr.
Pabaisko miestelį šiurpinusi trijulė gyveno šiame name.<br>D.Zimblienės nuotr.
Pabaisko miestelį šiurpinusi trijulė gyveno šiame name.<br>D.Zimblienės nuotr.
„Ta trijulė buvo tikra miestelio piktžaizdė, piktavaliai žmonės“, – teigė T.Kromelys<br>D.Zimblienės nuotr.
„Ta trijulė buvo tikra miestelio piktžaizdė, piktavaliai žmonės“, – teigė T.Kromelys<br>D.Zimblienės nuotr.
„Jie pas Joną užsukdavo dažnai, ypač kai jis gaudavo pensiją“, – tvirtino J.Šerėnas.<br>D.Zimblienės nuotr.
„Jie pas Joną užsukdavo dažnai, ypač kai jis gaudavo pensiją“, – tvirtino J.Šerėnas.<br>D.Zimblienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Daiva Zimblienė

Oct 21, 2015, 4:37 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 4:08 PM

Už tai jiems gresia laisvės atėmimo bausmė nuo 7 iki 15 metų.

Dėl šio nusikaltimo sulaikytas moters brolis 49 metų Vladimiras K. po apklausų greičiausiai bus paleistas namo.

Kad iš 70 – mečio Jono B. namo veržiasi dūmai, Bendrajam pagalbos centrui kaimynai pranešė pirmadienį po 20 valandos.

Atskubėję ugniagesiai namo viduje, virtuvėje, išvydo sukniubusį ir apdegusį vyrą. Atviros liepsnos nebuvo – viskas aplinkui tik smilko ir buvo daug dūmų.

Sulaikė tris įtariamuosius

Išvėdinus patalpas ir apžiūrėjus kūną, paaiškėjo, kad žmogus taip stipriai sumuštas, kad iš veido sunkiai atpažįstamas, o jo drabužiai ir batai nuo karščio jau buvo išsilydę.

Įtardami, kad Jonas B. buvo mirtinai sumuštas, tada padegtas, pareigūnai ėmė aiškintis šio nusikaltimo aplinkybes.

Tą patį vakarą buvo sulaikyti vos už kelių namų gyvenantys Igoris, Arūnė ir jos brolis 49 metų Vladimiras K. Abiems vyrams nustatytas sunkus, o moteriai – vidutinis girtumas.

Išeidami užkalė namo duris

„Ta trijulė buvo tikros miestelio piktžaizdės, piktavaliai žmonės, nuo jų yra nukentėję beveik visi – vienus apvogė, kitus sumušė“,- „Lietuvos rytui“ sakė kitoje gatvėje pusėje, priešais Jono B. namą gyvenantis 32 metų Tomas Kromelys.

Pirmadienį apie 17 valandą Jonas B. buvo pas jį užėjęs ir papasakojo, jog po Igorio, Arūnės ir Vladimiro apsilankymo daugiau nei valandą negalėjo niekur išeiti iš namų – svečiai reikalavo pinigų, o jų negavę lentomis užkalė namo duris.

Kaimynai išvydo dūmus

„Jonas sakė, kad į duris sukaltus vinis jam pavyko atkrapštyti kirvuku. Jis dar paprašė manęs įjungti jo neveikiantį mobilų telefoną, o kai man nepavyko to padaryti, nuėjo į parduotuvę.

Jis iš ten ir iškvietė policiją. Atvykę pareigūnai pakalbėjo su Jonu, tada aplankė jo skriaudikus ir išvažiavo.

Kai apie 20 valandą grįžau nuo gyvulių, mačiau Igorį ir Arūnę vaikštinėjančius ir besikalbančius aikštėje priešais Jono namą, o netrukus išgirdau, kaip Arūnė, šaukdama „dega“, kažkas smirda“, „dūmai“, bėga pas kaimynę, kuri ir iškvietė ugniagesius“,- kalbėjo T.Kromelys.

Kitoje gatvėje gyvenanti jauna moteris patikino, kad Igoris buvo pas ją į namus užbėgęs likus maždaug valandai iki gaisro Jono B. name.

„Jis atrodė sutrikęs, buvo visas murzinas ir girtas. Manęs prašė pinigų, nors centų duoti. Atkreipiau dėmesį į tai, kad jis buvo su mėlynomis guminėmis pirštinėmis.

O kai sulėkė gaisrininkų, policijai ir greitosios pagalbos automobiliai, nuėjau pasižiūrėti, kas ten vyksta prie Jono B. namo. Kad pensininko nebėra gyvo, sužinojau iš Arūnės. Ji sukiojosi tarp mašinų ir pasakė: „Kepsnio nebėra“. Jie jį kažkodėl pravardžiavo „Kepsniu“,- pasakojo pabaiskietė.

Butą buvo palikęs dukteriai

Toje pačioje Maigių gatvėje gyvenantis 77 metų Jonas Šerėnas gerai pažinojo nužudytąjį bedravardį. Abu vyrai kažkada gyveno Vilniuje.

Pardavęs ten turėtą butą J.Šerėnas su šeima Pabaiske įsigytame name įsikūrė prieš 8 metus, o Jonas B. čia atsikraustė prieš 3 metus.

„Žinau, kad Jonas butą paliko vienai iš dviejų savo dukrų, o čia namą nusipirko pardavęs kolektyvinį sodą.

Jis čia gyveno vienas, dukros jį aplankydavo kas savaitę ar dvi. Žinau, kad jis buvo susidėjęs su ta miestelyje pagarsėjusia girtuoklių šutve.

Kadangi dažnai pro jo namą praeinu, mudu pasikalbėdavome. Ir vakar grįždamas iš parduotuvės jį sutikau – guodėsi, kad buvo užkaltas „cviekais“ ir tik po valandos išsilaisvino“,- antradienį kalbėjo J.Šerėnas.

Jam Jonas B. pasiskundė, kad minėta trijulė ne tik jį namuose įkalino, bet ir atėmė pasą bei banko kortelę. Jonas B. baiminosi, kad jo vardu Igoris nepaimtų greitosios paskolos, nes apie tai buvo užsiminęs.

Įsiutinti galėjo skambutis policijai

Visa tai sužinojęs J.Šerėnas pasisiūlė kaimynui padėti parašyti pareiškimą policijai. Jonas B. sutiko ir vyrai nutarė palaukti trečiadienio, kada į miestelį atvyks apylinkės įgaliotinis.

„Aš žinojau, kad ta trijulė Joną skriaudžia. Jie pas jį užsukdavo dažnai, ypač kai šis gaudavo pensiją. Jonas labai pasitikėjo Arūne – jai net duodo savo banko kortelę ir paprašydavo nueiti į parduotuvę, kai pritrūkdavo gėrimų ar užkandos.

Jonas man skundėsi, kad Arūnė dar pernai tokiu būdu iš jo pasisavino apie 700 litų ir kurių iki šiol jam negrąžinusi“,- teigė pašnekovas.

Jo teigimu, iš visos tos trijulės labiausiai į nusikaltimus yra linkęs Igoris. Nuo Nuotekų kaimo kilęs Igoris Pabaiske gyveno jau dešimtmetį ir per tą laiką jau dukart peiliu buvo sužalojęs savo sugyventinės brolį Vladimirą.

J.Šerėnas neabejojo, kad Jono B. skambutis policijai įsiutino jo skriaudikus ir jie nusprendė jam už tai atkeršyti – sumušė ir mėgino imituoti gaisrą.

Ukmergės policijos viršininkas Mindaugas Petrauskas teigė, kad policiją iškvietęs Jonas B. atsisakė rašyti pareiškimą dėl įkalinimo. Pareigūnai pasikalbėjo su jo skriaudikais, įspėjo ir išvažiavo.

Trijulė – liūdnai pagarsėjusi

Pabaisko seniūnas Gediminas Lapukas nužudytą Joną B. apibūdino kaip gerą, linksmo būdo žmogų, nevengiantį išgerti, kai yra pinigų.

O štai trijulę apibūdino kaip itin spalvingą – Pabaiske tokia bene viena ir buvo. Dėl jų nusikalstamos veiklos kone pusė miestelio gyventojų yra kreipęsi į policiją.

Nė vienas iš trijulės niekur nedirba, nuo neatmenamų laikų yra socialinės rizikos asmenų sąraše. Kurį laiką jie gyveno iš Vladimiro ir Arūnės motinos Elenos pensijos, tačiau šiemet pavasarį senolė mirė.

„Tai dabar jie eina per kiemus, namus -- ką nors pavagia, kai kam patalkininkauja. Pastaruoju metu obuolius rinko ir pardavinėjo. Iš visų trijų labiausiai į gyvenimą bandė kabintis tik vienintelis Vladimiras“,- sakė seniūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.