Su nepilnamete dukra vaiko susilaukusiam vyrui – švelni bausmė

39 metų vyras, įplieskęs Lietuvoje dar neregėtą kraujomaišos skandalą, išgirdo švelnų nuosprendį. Už tai, kad lytiškai santykiavo su savo nepilnamete dukterimi ir susilaukė su ja vaiko, jis laisvės neteko vieniems metams ir aštuoniems mėnesiams.

Klaipėdietis tikėjosi, kad bus suimtas teismo salėje – išklausyti nuosprendžio atėjo su būtiniausiais daiktais.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Klaipėdietis tikėjosi, kad bus suimtas teismo salėje – išklausyti nuosprendžio atėjo su būtiniausiais daiktais.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Oct 27, 2015, 2:54 PM, atnaujinta Oct 7, 2017, 12:42 PM

Į Klaipėdos apylinkės teismą išklausyti nuosprendžio klaipėdietis atėjo nusiteikęs keliauti už grotų – į maišą susikrovęs būtiniausius daiktus. Tačiau kol kas jis dar nebuvo suimtas, nes gali nuosprendį apskųsti.

Už lytinės aistros tenkinimą pažeidžiant nepilnamečio asmens apsisprendimo laisvę ir neliečiamumą nuteistas vyras vakar buvo nekalbus. O prieš mėnesį, baudžiamosios bylos nagrinėjimo dieną, ramiai atsakinėjo į žurnalistų klausimus.

Teismo jis laukė suimtas – mat tuo metu atliko bausmę už vengimą mokėti alimentus.

„Gailiuosi dėl to, ką padariau. Ji pabėgo iš namų ir atėjo pas mane. Tai buvo abiejų iniciatyva“, – kalbėjo kaltinamasis.

Jis neatsakė į klausimą, koks ryšys siejo jį su dukterimi – tėvo meilė ar vyro ir moters meilė.

„Aišku, auginsiu savo dukterį, padėsiu abiem, rūpinsiuosi jomis. Auginau mažąją iš pradžių, bet nuo liepos pabaigos nebemačiau nė vienos. Mergaitė gimė pernai gruodį. Ji sveika. Be jų, turiu dar tris vaikus“, – sakė vyras.

Jis mano, kad apie šį incidentą policijai pranešė įsižeidusi buvusi sugyventinė, kai jis ją paliko.

Vyro teigimu, seniau jam viskas klojosi neblogai, dirbo Gargžduose šunų prieglaudoje. Tačiau ištiko insultas, ir prasidėjo bėdos.

„Tada su darbais pasidarė sunkiau, o dar prisidėjo skydliaukės problemos. Ir iki šiol nepasveikstu“, – kaltinamasis dėl sveikatos skundėsi ir jį ginančiam valstybės skirtam advokatui.

Posėdžiai vyko už uždarų durų.

Pasak Klaipėdos apygardos prokurorės Editos Mikalainienės, šio vyro poelgiai – protu nesuvokiami, tačiau po DNR ekspertizės jokių abejonių neliko – jis yra savo nepilnametės dukters ir jos kūdikio biologinis tėvas.

Situacija nėra paprasta – duktė neigia, kad tėvas ją skriaudė ir prievartavo. Jie esą myli vienas kitą, nenori skirtis.

Vyras yra pareiškęs norintis ir toliau kartu su dukterimi auginti jųdviejų vaiką.

Lietuvos ir kitų šalių įstatymai kraujomaišos nedraudžia – artimi giminaičiai gali savo valia intymiai bendrauti, tuoktis, auginti bendrus vaikus.

Tačiau tokią teisę įgyja tik pilnamečiai asmenys.

Septyniolikametė paauglė ne iš karto buvo atskirta nuo dvigubos tėvystės supančioto vyro. Nagrinėjant civilinę bylą dėl jos gyvenamosios vietos nustatymo, duktė su kūdikiu ir tėvu dar kurį laiką gyveno viename bute.

Dabar jauna moteris su kūdikiu apgyvendinta viename socialinės pagalbos centre. Grįžti pas savo motiną ji nenori.

Už lytinės aistros tenkinimą su nepilnamečiu numatoma šešerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Ši baudžiamoji byla išnagrinėta supaprastinta tvarka per pusdienį, mat kaltinamasis savo kaltę pripažino ir gailėjosi. Teismas jam skyrė dvejus metus ir šešis mėnesius pataisos namuose, tačiau bausmė sumažinta trečdaliu.

Vyras nukentėjusiajai turės sumokėti 4345 eurus neturtinės žalos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.