Biržų katalikų bažnyčioje darbavosi išminuotojai

Trečiadienio popietę Biržuose esančioje Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje darbavosi išminuotojai. Juos iškvietė šių maldos namų zakristijonas, kai rūsyje rado surūdijusį sprogmenį.

Biržų katalikų bažnyčioje darbavosi išminuotojai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Biržų katalikų bažnyčioje darbavosi išminuotojai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Oct 29, 2015, 5:39 PM, atnaujinta Oct 7, 2017, 12:53 AM

Apie 15 valandą buvo įvestas planas „Skydas“. Atvykę Juozo Vitkaus inžinerinio bataliono sprogmenų neutralizavimo kuopos specialistai nustatė, kad tai nėra tikras sprogmuo. Bažnyčios rūsyje gulėjo mokomoji prieštankinė mina.

„Mes tvarkėme bažnyčios rūsį. Jame dar nuo kokių 1960–1970 metų buvo likusi anglių krūva. Tais laikais bažnyčios buvo kūrenamos anglimis. Pradėjus nešti anglis, krūvos apačioje pasimatė surūdijęs sprogmuo, todėl teko kviesti išminuotojus“, – pasakojo zakristijonas Antanas Lipskis.

Jis sakė nenustebęs ir neišsigandęs dėl tokio radinio. Bažnyčios tarnautojas iš istorijos žinojo, kad Antrojo pasaulinio karo metais per Biržus ėjo frontas. Į bažnyčią net būdavo vežami sužeistieji. Todėl nenustebo, kad daug metų nenaudojamoje rūsio dalyje pamatė daiktą, panašų į sprogmenį.

Manoma, kad mokomoji mina į bažnyčią buvo atvežta su anglimis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.