FNTT atskleidė koncertų organizatoriaus pinigų švaistymo schemą

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Šiaulių apygardos valdyba baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame koncertus ir renginius organizavusios viešosios įstaigos direktorius įtariamas apgaulingai tvarkęs apskaitą ir iššvaistęs daugiau nei 380 tūkstančių eurų.

FNTT atskleidė koncertų organizatoriaus pinigų švaistymo schemą.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
FNTT atskleidė koncertų organizatoriaus pinigų švaistymo schemą.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 3, 2015, 12:37 PM, atnaujinta Oct 6, 2017, 1:56 AM

Kaip rašoma FNTT pranešime, atlikto ikiteisminio tyrimo metu išaiškinta, kad Šiaulių arenoje didelius koncertus ir renginius organizavęs viešosios įstaigos direktorius iššvaistė per kelerius metus iš šios veiklos uždirbtas pinigines lėšas. Siekdamas šį faktą nuslėpti, įtariamasis iš Latvijoje registruotos bendrovės už daugiau nei 534 tūkstančius eurų įsigijo 7 tūkst. 100 dėžučių prancūziškų maisto papildų.

FNTT Šiaulių apygardos valdybos tyrėjai surinko pakankamai duomenų, įrodančių, kad šis sandoris su Latvijos bendrove viešajai įstaigai buvo ekonomiškai nuostolingas, kadangi už įsigytus maisto papildus buvo permokėta daugiau nei 3 kartus. Realiai 7 tūkst. 100 dėžučių maisto papildų galima buvo įsigyti už 150 tūkstančių eurų, o šiaulietis už juos permokėjo daugiau nei 380 tūkstančių eurų.

Įtariamasis teigė, kad visi įsigyti maisto papildai nemokamai buvo išdalinti kaip labdara Šiaulių senjorams.

Baigta baudžiamoji byla perduota Šiaulių apygardos teismui. Už apgaulingai tvarkytą apskaitą ir didelės vertės turto iššvaistymą viešosios įstaigos direktoriui gresia maksimali laisvės atėmimo bausmė iki septynerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?