Nuteistas duokles iš prostitučių rinkęs buvęs FNTT pareigūnas

Vilniaus apygardos teismas skyrė 2 tūkst. eurų baudą buvusiam Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnui, buvusiam FNTT vadovo Kęstučio Jucevičiaus vairuotojui Edvardui Griceniukui, rinkusiam duokles iš prostituciją užsiimančių merginų.

Nuteistas duokles iš prostitučių rinkęs buvęs FNTT pareigūnas Edvardas Griceniukas.<br>T.Bauro nuotr.
Nuteistas duokles iš prostitučių rinkęs buvęs FNTT pareigūnas Edvardas Griceniukas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 3, 2015, 2:09 PM, atnaujinta Oct 6, 2017, 1:35 AM

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriuje tyrimas pradėtas gavus duomenų, kad 2014 metais, įvairiu laikotarpiu, policijos pareigūnu prisistatantis asmuo, iš Vilniaus mieste nelegalia veikla užsiimančių merginų, įvairia forma reikalavo kyšių, kad pastarosios nebūtų patrauktos administracinėn atsakomybėn bei pristatytos į policijos komisariatus.

Po atlikto tyrimo, sostinės Imuniteto skyriaus pareigūnai nustatė, kad šia nusikalstama veikla užsiiminėja ne policijos pareigūnas. Nustatyta, kad iš nelegalią veiklą užsiimančių asmenų kyšių reikalavo tuometis FNTT pareigūnas E.Griceniukas. Pareigūnas buvo sulaikytas, jo namuose bei darbo vietoje atliktos kratos.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai surinko pakankami įrodymų, kad minėtas asmuo padarė jam inkriminuojamą nusikalstamą veiką.

Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė į tai, kad asmuo prisipažino, nuoširdžiai gailisi, anksčiau neteistas, nusikalstama veiką padarė pirmą kartą.

Edvardas Griceniukas yra buvęs FNTT vadovo Kęstučio Jucevičiaus vairuotojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.