Mašinvagiai grobiu džiaugėsi vos kelias minutes

Telšiuose šį automobilį „Nissan Primera“ pagrobę nusikaltėlis nuvažiavo juo netoli – pareigūnai žaibiškai sulaikė ilgapirštį.<br>Telšių policijos nuotr.
Telšiuose šį automobilį „Nissan Primera“ pagrobę nusikaltėlis nuvažiavo juo netoli – pareigūnai žaibiškai sulaikė ilgapirštį.<br>Telšių policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 8, 2015, 2:36 PM, atnaujinta Oct 5, 2017, 7:09 AM

Šeštadienį, 21 val. 30 min. Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai gavo pranešimą apie pavogtą automobilį „Nissan Primera“, kuris stovėjo Telšiuose, Kauno gatvėje esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje šalia prekybos centro.

29-erių vyras į užvestą automobilį krovė kompiuterinę techniką. Grįžusio pasiimti daiktų į prekybos centrą, iš jo išėjusio vyro laukė nemaloni staigmena – savo transporto priemonę jis išvydo nuvažiuojančią. Spėjama, kad masalu vagims tapo ne 1998 metų laidos „Nissan Primera“, o į jį sukrauta 900 eurų vertės kompiuterinė technika.

Vos gavus pranešimą, Telšių mieste ir rajone patruliavusios ir viešąją tvarką užtikrinusios gausios policijos pareigūnų pajėgos buvo sutelktos pavogtam automobiliui rasti. Savininkui nurodžius, jog jo automobilis pajudėjo link Rainių kaimo, visi aplinkiniai keliai pradėti tikrinti.

Vienam iš patruliavusių ekipažų judant nuo Biržuvėnų kaimo, pravažiavus Rūdupius, vos už 5 minučių nuo gauto pranešimo, prasilenkta su įtarimą sukėlusiais automobiliais. Pareigūnai pastebėjo du, vienas paskui kitą važiuojančius automobilius, iš kurių antrasis buvo be įjungtų šviesos žibintų ir atitinkantis ieškomo automobilio požymius.

Sustabdžius „Nissan Primera“ paaiškėjo, kad automobilis – būtent tas, kurio ieškoma. Už jo vairo sėdėjusiam 21-erių telšiškiui nustatytas lengvas – 1,40 promilių girtumas, jis uždarytas į areštinę. Kartu su pavogta transporto priemone vyko ir bendraamžė neblaivi (nustatytas 1,04 promilių girtumas) pilietė, kuri po apklausos paleista.

Apklausta ir vogtą „Nissan Primera“ kitu automobiliu „lydėjusi“ porelė (27 vyras ir 23 moteris). Už vairavimą išgėrus, vogtą transporto priemonę vairavusio telšiškio atžvilgiu pradėta administracinė teisena, dėl vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas. „Tariu nuoširdų ačiū Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams, kurie operatyviai sureagavę į mano pranešimą, vos per keletą minučių tamsoje sugebėjo rasti ir grąžinti neapgadintą automobilį ir visus jame buvusius daiktus“, – į pareigūnus kreipėsi savo turtą trumpam praradęs vyras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.