Kauno merą įskaudinę studentai: „Tai buvo Helovino pokštas“

Šiurpią kompoziciją  prie Kauno mero Visvaldo Matijošaičio namų sumeistravo du Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) studentai, kurie gali būti susiję su Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionimis demokratais, tačiau kol kas nėra duomenų, kad jie priklausytų šiai partijai. 

Kauno policija nustatė įtariamuosius, pastačiusius prie mero namų laiptus su raudonos spalvos skysčiu.<br>E.Virkečio nuotr.
Kauno policija nustatė įtariamuosius, pastačiusius prie mero namų laiptus su raudonos spalvos skysčiu.<br>E.Virkečio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Nov 9, 2015, 11:16 AM, atnaujinta Oct 5, 2017, 4:56 AM

Vienas vaikinas net yra gavęs padėkos raštą iš buvusio partijos lyderio ir Vyriausybės vadovo Andriaus Kubiliaus rankų.  

Šiemet pavasarį šios partijos atstovas panašiai mėgino išgarsėti ir Vilniuje. Į sostinės tarybą išrinktas konservatorius Adomas Bužinskas su bičiuliu atnešė laidotuvių vainiką į tuometinio Vilniaus mero Artūro Zuoko rinkimų štabą. Tai įvyko antrojo mero rinkimų turo metu.  

Visų Šventųjų rytą, lapkričio 1-ąją prie V.Matijošaičio namų Vičiūnuose buvo rasti laiptai, raudonas šalmas, baltas audeklas ir žvakė. Visa tai buvo apipilta raudonos spalvos skysčiu. Tokiu elgesiu greičiausiai siekta skaudžiai priminti merui apie žmonos Irenos Matijošaitienės netektį.

Buvo nustatyta, kad moteris užpernai mirė įvykus nelaimingam atsitikimui. Ji nukrito nuo laiptų.

„Šis objektas šokiravo bei sukėlė nepasitenkinimą ne tik pareiškėjui, bet ir aplinkiniams gyventojams. Buvo sutrikdyta visuomenės rimtis bei viešoji tvarka. Kauno apskrities vyriausiame policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Nors teritorija buvo stebima vaizdo kameromis, tačiau paėmus vaizdo įrašymo įrenginius, įtariamųjų nustatyti nepavyko.

Pasirinkus kitą tyrimo taktiką, kriminalinės policijos tyrėjai lapkričio 6 d. nustatė ir sulaikė du įtariamuosius.

Tai 24 ir 26 metų anksčiau neteisti studentai. Abu jauni vyrai savo kaltę pripažįsta ir gailisi“, – teigiama policijos pranešime.

Praėjusią savaitę susitikęs su Kauno policijos atstovais V.Matijošaitis prasitarė, kad galbūt net neverta verstis per galvą dėl tokio menko įvykio, tačiau Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovai pareiškė neleisiantys tyčiotis iš mirusiųjų atminimo. 

Įtariamuosius įklampino šalmas. Paprastai juos perka įmonės ir dideliais kiekiais. Pavieniai šalmai perkami labai retai. Tyrėjai nustatė parduotuvę, kurioje buvo nupirktas šalmas ir peržiūrėję vaizdo įrašus išvydo įtariamuosius. 

Pirmadienį ryte jie abu atvyko į V.Matijošaičio darbo kabinetą. Tuo metu jame buvo dar keli savivaldybės tarnautojai bei tarybos nariai. Jaunuoliai atsiprašė dėl išpuolio ir paaiškino neva tai buvęs Helovino pokštas. 

Kauno meras paprašė papasakoti, kaip viskas vyko. Studentai atskleidė, kad visas reikalingas medžiagas įsigijo likus porai dienų iki išpuolio, o naktį į sekmadienį netoli V.Matijošaičio namų sumeistravo laiptus. Tuomet ant veido užsidėjo kaukes ir visą kompoziciją nunešė prie V.Matijošaičio namų tvoros. 

Suabejojo atgailos nuoširdumu

Visvaldas Matijošaitis Kauno meras

„Klausantis vaikinų pasakojimo nepajutau nuoširdumo, o pagal atsakymus į kai kuriuos klausimus jautėsi konservatorių kvapas. Vis tik nenoriu jaunuoliams gadinti gyvenimo, nes teistumas tikrai nepapuoštų jų biografijos, todėl policijos pareigūnams pateikiau prašymą nutraukti ikiteisminį tyrimą.   Tikiuosi, šis įvykis abiems studentams bus gera pamoka ir jie padarys reikiamas išvadas“.   

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.