Istoriją apie pagrobimą sugalvojo dėl pinigų

Kelias paras girtavusi kompanija sumanė reketuoti 31 metų šiaulietės sužadėtinį ir sukurpė istoriją apie pagrobimą. Kriminalistams pakako keturių valandų, kad demaskuotų ir sučiuptų išpirkos prašytojus.

Už neva pagrobtą moterį buvo reikalaujama 10 tūkst. eurų.<br>D.Piraitytės nuotr.
Už neva pagrobtą moterį buvo reikalaujama 10 tūkst. eurų.<br>D.Piraitytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys („Lietuvos rytas“)

Nov 15, 2015, 9:28 AM, atnaujinta Oct 4, 2017, 9:45 AM

Sumaištis kilo ketvirtadienio rytą, kai į policiją kreipėsi klaipėdietis. Jis pranešė, kad prieš kelias dienas keturi vyrai Šiauliuose pagrobė jo sužadėtinę ir reikalauja išpirkos.

Pagrobėjai su klaipėdiečiu bendravo žinutėmis. Jie tikino, kad pagrobtoji išgabenta į užmiestyje esančią sodybą, o už ją paprašyta 10 tūkstančių eurų išpirkos.

Kriminalistai pagal moters telefono prisijungimą prie bazinių antenų išaiškino, kad ji yra tarp Gruzdžių ir Verbūnų (Šiaulių r.) gyvenviečių. Apklausę vietos gyventojus pareigūnai sužinojo, kad pagrobtoji su keliais vyrais lankėsi parduotuvėje.

Galiausiai pavyko prisiskambinti ir pačiai nukentėjusiajai. Moteris pareiškė, kad jos ieškoti nereikia, pati grįš namo. Po to ji patikino besisvečiuojanti pas tetą ir išjungė telefoną. Pareigūnai spėliojo, gal taip kalbėti moterį privertė pagrobėjai. Tiesa ėmė aiškėti, kai telefonu atsiliepęs vyriškis pasakė, kur yra dingusioji.

Į Lygudų (Šiaulių r.) kaimo sodybą atlėkę kriminalistai rado moterį apgirtusią.

Netrukus paaiškėjo, kad visa istorija išgalvota. Šią vasarą su vyru išsiskyrusi moteris susirado naują gyvenimo draugą – užsienyje uždarbiavusį klaipėdietį.

Lapkričio 1-ąją moteris susižadėjo su naujuoju draugu, tačiau planus sujaukė šiaulietei iš Lygudų kaimo paskambinęs kitas sužadėtinis.

Atvažiavusi pas jį į svečius moteris kelias dienas gėrė, kol kompanija sumanė prasimanyti pinigų, – klaipėdiečiui pranešė apie sužadėtinės pagrobimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.