Įžymiojo bėglio S.Rachinšteino sūnui teks vaikščioti pėsčiomis

Nuo kalėjimo besislapstančio aferų meistro Sergejaus Rachinšteino sūnus Lietuvoje turi tiek reikalų, kad neišsiverčia be automobilio. Kad galėtų vairuoti, jis apgaudinėjo policininkus ir maldavo teismo malonės.

Be automobilio gyventi negalintis E.Rachinšteinas griebiasi įvairių gudrybių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Be automobilio gyventi negalintis E.Rachinšteinas griebiasi įvairių gudrybių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė („Lietuvos rytas“)

Nov 15, 2015, 9:29 AM, atnaujinta Oct 4, 2017, 9:45 AM

Laisvės atėmimo bausme nuteistam S.Rachinšteinui pasprukus iš Lietuvos, jo 24 metų sūnui Erikui Rachinšteinui tenka rūpintis ir tėvo paliktu verslu, ir ligota senele.

Apie savo rūpesčius jaunuolis pasakojo Vilniaus miesto apylinkės teisme, kurio prašė pirma laiko sugrąžinti vairuotojo pažymėjimą.

Į klubą atvažiavo įkaušęs

E.Rachinšteinas teisės vairuoti neteko pernai po linksmybių Klaipėdoje. Už tai, kad vaikinas neblaivus atvažiavo į Klaipėdos naktinį klubą „Dr.Who“, vairuotojo pažymėjimas iš jo buvo atimtas dvejiems metams.

Tokį sprendimą Vilniaus miesto apylinkės teismas priėmė praėjusių metų spalį, bet E.Rachinšteinas tvirtino, jog vairuoti automobilio negali nuo kovo mėnesio, kai jį sulaikė uostamiesčio pareigūnai.

„Iš manęs buvo paimtas vairuotojo pažymėjimas, o laikino pareigūnai neišdavė“, – teisme aiškino E.Rachinšteinas.

Nors po konflikto su Klaipėdos naktinio klubo apsaugininkais E.Rachinšteinas tikino automobilio nevairavęs, dabar jis ėmė atgailauti.

Prižiūri ligotą senelę

„Dėl tokio savo poelgio turėjau daug problemų ir šeimoje, ir versle. Sakau atvirai – pasimokiau ir daugiau tokių klaidų nekartočiau“, – teisme kalbėjo vilnietis.

Tėvo įkurtoje bendrovėje „Everita“ dirbantis E.Rachinšteinas tikino, jog jo darbui būtinas automobilis. Be to, verslo reikalais jam dažnai reikia važinėti į Rusiją.

Sugraudinti teisėją jaunuolis bandė ir pasakodamas apie ligotą senelę, kuriai reikia lankytis pas gydytojus, bet nueiti iki autobusų stotelės ji nebeturi jėgų.

„Senelė turi tiktai sūnų ir du anūkus, antras anūkas nepilnametis, todėl ja rūpintis galiu tik aš vienas“, – pasakojo E.Rachinšteinas, nutylėdamas informaciją apie tėvą.

Apsimetė užsieniečiu

Su kelių policijos atsiųstu atsiliepimu susipažinusi teisėja Nida Vigelienė nusprendė, jog grąžinti vairuotojo pažymėjimo nekart Eismo taisykles pažeidusiam jaunuoliui negalima.

Kad galėtų vairuoti, E.Rachinšteinas anksčiau griebėsi įvairių gudrybių, dėl kurių jau du kartus buvo atsidūręs teisme.

Balandį po Vilnių jis motociklu važinėjo su Tailande išduotu vairuotojo pažymėjimu, o rugpjūtį policininkams pateikė rusišką. Puikiai lietuviškai kalbantis jaunuolis su patruliais bendravo tik rusų kalba.

Už važinėjimą su Tailande išduotu vairuotojo pažymėjimu Vilniaus miesto apylinkės teismas E.Rachinšteinui skyrė 289 eurų baudą. Ar E.Rachinšteinui bus paskirta bauda dėl rusiško dokumento, dar nežinia. Jį sustabdę policininkai nesugebėjo taisyklingai surašyti protokolo.

Susekti nelengva

Už finansines aferas nuteistas ir nuo laisvės atėmimo bausmės besislapstantis S.Rachinšteinas laukia Aukščiausiojo teismo (AT) sprendimo. Sudėtingą, jau dešimtmetį nagrinėjamą aferų bylą apsvarstys išplėstinė AT septynių teisėjų kolegija.

Nuosprendis už sukčiavimą S.Rachinšteinui ir septyniems jo bendrininkams paskelbtas pernai gruodžio 30-ąją. Vilniaus apygardos teismas (VAT) S.Rachinšteinui paskyrė pustrečių metų laisvės atėmimo bausmę, bet tądien milijonieriaus Lietuvoje jau nebuvo.

Paaiškėjo, kad dar prieš nuosprendį aferų meistrui išvykti leido kitą jo bylą dėl ES pinigų pasisavinimo tiriantis Generalinės prokuratūros prokuroras Dainius Baraniūnas.

Vasarį prokuratūros prašymu S.Rachinšteinui buvo išduotas Europos arešto orderis.

Prokurorai teigė bendradarbiaujantys su S.Rachinšteino ieškančiais Interpolo pareigūnais ir žino, kokius veiksmus jie atlieka. Lietuvos pareigūnų žiniomis, bėglys keičia savo buvimo vietą ir net valstybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.