Policijos įtariamai dėl padirbtų euro monetų nepasitvirtino

Lapkričio 9 dieną, pirmą kartą po euro įvedimo Lietuvoje, policijos pareigūnai iniciavo ir pradėjo tirti padirbtų euro monetų bylą. Buvo įtariama, kad beveik 2 tūkstančiai vieno ir dviejų euro nominalo monetų, aptiktų sostinės įmonėje – padirbtos.

Policijos įtariamai dėl padirbtų euro monetų nepasitvirtino.<br>Policijos nuotr.
Policijos įtariamai dėl padirbtų euro monetų nepasitvirtino.<br>Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 16, 2015, 11:35 AM, atnaujinta Oct 4, 2017, 6:23 AM

Kaip rašoma Policijos departamento pranešime, policija buvo pateikusi Lietuvos bankui įtariamas padirbtomis 1 ir 2 eurų nominalo monetas su prašymu atlikti tikrumo tyrimą.

Lietuvos banko Grynųjų pinigų tarnybos direktorius Mindaugas Vilkelis informavo, kad pinigų ekspertai atliko pateiktų įtariamų padirbtomis eurų monetų tikrumo tyrimą ir nustatė, kad visos tyrimui pateiktos 1 ir 2 eurų monetos yra tikros, tačiau apdorotos cheminėmis medžiagomis ir paveiktos mechaniškai.

Vadovaujantis Lietuvos banko įstatymu, Lietuvos bankas yra nacionalinis analizės centras ir nacionalinis monetų analizės centras Lietuvos Respublikoje, atliekantis grynųjų pinigų, banknotų ir monetų, mokumo ekspertizes ir tikrumo tyrimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.